top icon
Κόσμος

Ημιαγωγοί: H παραγωγή της VW στο Wolfsburg έπεσε στα επίπεδα του 1958, 300.000 λιγότερα αυτοκίνητα για την Renault

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα με τις ελλείψεις ημιαγωγών σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν «χτυπήσει» όλους σχεδόν τους κατασκευαστές. Ανάμεσά τους και οι VW και Renault.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, τα προβλήματα με τις παγκόσμιες ελλείψεις ημιαγωγών έχουν επιφέρει δραματική μείωση στην παραγωγή οχημάτων της VW στο κεντρικό της εργοστάσιο στο Wolfsburg της Γερμανίας.

Μη κατονομαζόμενες πηγές αναφέρουν ότι φέτος στη συγκεκριμένη μονάδα έχουν κατασκευαστεί έως τώρα μόλις 300.000 αυτοκίνητα, τιμή που είναι ανάλογη με την παραγωγή του εργοστασίου τα μακρινό 1958.

Το εργοστάσιο, το οποίο κατασκευάζει μοντέλα, όπως τα VW Golf και Tiguan καθώς και το Seat Tarraco, μεταξύ άλλων, παρήγαγε κατά μέσο όρο 780.000 οχήματα ετησίως την τελευταία δεκαετία. Αξιοσημείωτη μάλιστα είναι η δήλωση της VW το 2018 ότι στόχευε να αυξήσει την παραγωγή του εργοστασίου στο Wolfsburg σε 1 εκατομμύριο μονάδες σε ετήσια βάση.

Όμως, τα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας πέρσι είχαν ως αποτέλεσμα η παραγωγή του εργοστασίου να περιοριστεί σε κάτι λιγότερο από 500.000 οχήματα.

Ημιαγωγοί

Ημιαγωγοί: Προβλήματα και για τη Renault

Από τη μεριά της, η γαλλική Renault αναμένει να παράγει τουλάχιστον 300.000 λιγότερα οχήματα φέτος λόγω της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών, αριθμός αρκετά μεγαλύτερος από τις αρχικές εκτιμήσεις των 220.000 μονάδων.

Οι ελλείψεις ημιαγωγών, που χρησιμοποιούνται σε ουκ ολίγα επιμέρους μέρη των σύγχρονων αυτοκινήτων – από αισθητήρες φρένων έως τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας – οδήγησε τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο να περιορίσουν ή ακόμα και να αναστείλουν την παραγωγή τους, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση των τιμών τους.

«Οι προβλέψεις αλλάζουν συνεχώς, αλλά οι απώλειες σε παραγωγή θα είναι μεταξύ 300.000 και 400.00 οχημάτων», δήλωσε για την περίπτωση της Renault μη κατονομαζόμενη πηγή στο Reuters.

Τα παραπάνω οχήματα αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 8% των αυτοκινήτων που πούλησε η Renault το 2019.

Σύμφωνα με την IHS Market, η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να «χάσει» φέτος παραγωγή 11 εκατομμυρίων οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έλλειψη ημιαγωγών

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ