top icon
Επικαιρότητα

Infiniti και Renault F1 δημιουργούν το Q60 Black S

Μια συνεργασία με θέτει στο επίκεντρο των… ερευνών την αύξηση της ισχύος αλλά και της αεροδυναμικής απόδοσης του ιαπωνικού κουπέ.

Το Q60 Black S αποτελεί μια πλατφόρμα εξέλιξης τεχνολογιών που πολύ σύντομα θα δούμε να υιοθετείται στα σπορ μοντέλα της «πολυτελούς» Infiniti. Επί της ουσίας επομένως, το εν λόγω πρωτότυπο εγκαινιάζει και πρακτικά την τεχνολογική συνεργασία της ιαπωνικής φίρμας με τη Renault F1.

Πιο συγκεκριμένα, το Q60 Black S διαθέτει ένα σύστημα ανάκτησης της ενέργειας αντίστοιχο σε φιλοσοφία με εκείνο που χρησιμοποιούν τα μονοθέσια της γαλλική εταιρείας στο Π.Π. της F1, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την «εκτόξευση» της ισχύος πάνω από το άτυπο φράγμα των 500 ίππων.

Κάτω από το καπό του τετρακίνητου ιαπωνικού κουπέ βρίσκεται ο νέος 3λιτρος V6 κινητήρας μεταβλητής συμπίεσης της Infiniti, σε συνδυασμό με το γνωστό σύστημα ανάκτησης της ενέργειας KERS της Renault, το οποίο αποθηκεύει ενέργεια, την οποία και «μεταδίδει» ξανά πίσω, εκμεταλλευόμενο την πέδηση του αυτοκινήτου, καθώς και τα καυσαέρια του συστήματος εξαγωγής. Αποτέλεσμα της παραπάνω… διεργασίας είναι η αύξηση της μέγιστης ισχύος του θερμικού κινητήρα κατά 25% και η πλήρης απουσία υστέρησης στην απόκριση στο «βαθύ» πάτημα του γκαζιού.

Από εκεί και πέρα, το πρωτότυπο της Infiniti κοσμείται από επιθετικές-σπορτίφ προσθήκες στις εξωτερικές του επιφάνειες, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι κατασκευασμένες από ανθρακονήματα, όπως είναι μεταξύ άλλων οι τροχοί των 21 ιντσών, οι «προεκτάσεις» στα φτερά, οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, η σταθερή πίσω αεροτομή, το εμπρός splitter και ο τονισμένος διαχύτης πίσω._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ