top icon
Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Ανακλήσεις για Audi, Honda, Jaguar, Land Rover, Lexus, Nissan και Toyota

Η αμερικανική NHTSA εξέδωσε μια σειρά εντολών για ανακλήσεις οχημάτων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Στην περίπτωση της Audi η ανάκληση αφορά σε 94.440 στο σύνολο οχήματα. Τα μοντέλα που επηρεάζονται από αυτή, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της NHTSA, είναι τα Q5 (2009-2012) και A5/S5 Cabriolet (2010-2012), με το πρόβλημα να εστιάζεται και στις δύο περιπτώσεις στη λειτουργία του αερόσακου οδηγού. Πιο συγκεκριμένα, σε περίπτωση σύγκρουσης η ανάπτυξή του συνοδεύεται από… παράγωγα μεταλλικών θραυσμάτων που είναι πιθανό να προκαλέσουν τραυματισμό του οδηγού. Η αποκατάσταση του προβλήματος θα ξεκινήσει από αύριο, σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία.

Για την Land Rover τα πιθανά προβλήματα αφορούν σε 8.211 οχήματα που εφοδιάζονται με τον 2λιτρο κινητήρα βενζίνης της εταιρείας. Και συγκεκριμένα στα Discovery Sport, Evoque και Velar χρονολογίας 2018. Σύμφωνα με την NHTSA, υπάρχει η πιθανότητα διαρροής καυσίμου στο χώρο του κινητήρα λόγω προβλήματος στη γραμμή τροφοδοσίας. Από τις 23 Μαρτίου και εξής, οι επίσημοι επισκευαστές της βρετανικής εταιρείας στις ΗΠΑ θα αναλάβουν την επίλυση του προβλήματος.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο θα ανακληθούν και 10.073 μοντέλα της Jaguar (E-Pace, F-Pace, F-Type, XE και XF) χρονολογίας 2018.

Για την Honda η ανάκληση αφορά σε 471 αντίτυπα του Clarity Fuel Cell με χρονολογία κατασκευής το 2017. Το πρόβλημα που εντοπίστηκε αφορά στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου των κυψελών καυσίμου η οποία μπορεί να «παρερμηνεύσει» μια πιθανή πτώση της τάσης με αποτέλεσμα τη μερική ή και ολική απώλεια ισχύος. Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, οι εργασίες αποκατάστασης των πληγέντων οχημάτων θα ξεκινήσουν στις 26 Φεβρουαρίου.

Στη Nissan το πρόβλημα αφορά στην έκδοση Nismo RS του Juke και σε πιθανή δυσλειτουργία σε 415 αντίτυπά του στα φρένα, όπου ενδέχεται να παρατηρηθεί διαρροή υγρού με αποτέλεσμα τη μείωση της αποτελεσματικότητας του συστήματος πέδησης. Οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, στις 19 Μαρτίου.

Για την Toyota και την Lexus, όπως και στην περίπτωση της Audi, το πρόβλημα αφορά στη λειτουργία των αεροσάκων σε συνολικά 48.672 αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα Prius (2016), NX200T, NX Turbo και NX300h χρονολογίας 2015 και 2016, RX350 και RX350 F Sport του 2016 και RX450h και RX450h F Sport του 2016. Το πρόβλημα αφορά στον αισθητήρα πίεσης ή/και στον αισθητήρα επιτάχυνσης, οι οποίοι σε περίπτωση ατυχήματος αποτυγχάνουν να ενεργοποιήσουν τους αερόσακους κουρτίνας ή/και τους μετωπικούς. Το ως άνω πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί από το εργοστάσιο από τις 12 Μαρτίου και μετά._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ