top icon
Επικαιρότητα

To ιπτάμενο ταξί της Lilium με την πένα του σχεδιαστή της McLaren P1 (+video)

Ο Frank Stephenson θα αναλάβει για λογαριασμό της γερμανικής start-up εταιρείας Lilium το σχεδιασμό ενός ιπτάμενου ηλεκτρικού οχήματος που θα εκτελεί χρέη ταξί από το 2025 και μετά.

Η αυτοκίνηση όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα, αλλάζει. Λίγο η ηλεκτροκίνηση, λίγο η τεχνολογίες πιλοτικής οδήγησης, μα, πρωτίστως, οι διαφορετικές ανάγκες στον κόσμο των μεταφορών, θέλοντας και μη πλέον επιβάλουν την «αλλαγή πλεύσης» και τη «μεταφορά» μας σε μία νέα πραγματικότητα. Το νέο αυτό… πνεύμα φαίνεται να έχει συλλάβει η άσημη μέχρι τώρα γερμανική εταιρεία Lilium, η οποία σκοπεύει με χρονικό ορίζοντα το 2025 να φέρει στον πραγματικό κόσμο ένα ιπτάμενο μεταφορέα -φυσικά ηλεκτρικό- που θα εκτελεί μέσω αέρος χρέη ταξί.

Για να πραγματοποιήσει το όραμα της, η start-up εταιρεία από το Μόναχο, η οποία ιδρύθηκε το 2015 από τέσσερις φοιτητές του Τεχνικού Πανεπιστημίου της πόλης, εντάσσει από τον προσεχή κιόλας Μάιο στις τάξεις τον 58χρονο Frank Stephenson, τον άνθρωπο που σχεδίασε, εκτός από την εμβληματική McLaren P1, πολλά ακόμα «χαρακτηριστικά» μοντέλα της νεότερης αυτοκινητικής σκηνής. Όπως το πρώτο σύγχρονο Mini, την BMW X5, τη Ferrari F430, τη Maserati MC12 και το Fiat 500.

Η βαυαρική εταιρεία έχει εκπονήσει ήδη τα σχέδια της για την κατασκευή μέχρι και τα τέλη του επόμενου έτους ενός πλήρως λειτουργικού ηλεκτροκίνητου αεριωθούμενου αεροσκάφους, που θα απογειώνεται και θα προσγειώνεται κατακόρυφα. Το εν λόγω όχημα, που απ΄έξω θα μοιάζει με αεροσκάφος και από μέσα με αυτοκίνητο, θα κινείται από 36 ηλεκτρικούς jet κινητήρες που θα εδράζονται στα φτερά του. Η αυτονομία του αναμένεται να αγγίζει με μια μόλις πλήρη φόρτιση τα 300 χλμ. αναπτύσσοντας στον αέρα ταχύτητα έως και 300 χλμ./ώρα.

«Αυτό που είναι τόσο συναρπαστικό είναι ότι δεν μιλάμε για την τροποποίηση ενός αυτοκινήτου για θα πετάει στον ουρανό, ούτε για τον τροποποίηση ενός ελικοπτέρου που θα λειτουργεί μ΄έναν καλύτερο τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Frank Stephenson, ο οποίος γεννήθηκε στη Καζαμπλάνκα κατέχοντας βρετανική αλλά και αμερικανική υπηκοότητα, ζει σήμερα στο Λονδίνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως «πίσω» από την εταιρεία Lilium βρίσκεται ο κινεζικός ιντερνετικός κολοσσός Tencent, ο οποίος έχει ήδη επενδύσει στη γερμανική εταιρεία κεφάλαια ύψους 90 εκ. ευρώ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ