top icon
Κόσμος

Irizar e-mobility: μεγάλη συμφωνία για προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων στο Παρίσι

Η Irizar e-mobility υπέγραψε συμφωνία με την RATP (La Régie Autonome des Transports Parisiens) για την προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων στην πόλη του Παρισιού.

Τα λεωφορεία θα είναι νέας γενιάς Irizar ie bus και κατά τα πρώτα δύο χρόνια, η Irizar e-mobility θα παραδώσει 113 μονάδες αυτού του μοντέλου. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αγορές ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ευρώπη.

Τα οχήματα μήκους 12 μέτρων θα είναι εξοπλισμένα με μπαταρίες Irizar 350 kWh και θα φορτίζονται αργά στο αμαξοστάσιο. Τα ηλεκτρονικά, οι επικοινωνίες και άλλα κύρια εξαρτήματα και συστήματα των λεωφορείων χρησιμοποιούν τεχνολογία του ομίλου Irizar.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της, η Irizar e-mobility θα διαθέτει υπηρεσία εξυπηρέτησης μετά την πώληση στο Παρίσι, την οποία θα διαχειρίζονται εξειδικευμένοι τεχνικοί και άτομα που θα προσληφθούν τοπικά, γεγονός που με τη σειρά του θα συμβάλει στη δημιουργία τοπικού πλούτου και απασχόλησης. Με αυτά τα αθόρυβα και φιλικά προς το περιβάλλον λεωφορεία, η Irizar e-mobility θα συμβάλει στην ενεργειακή μετάβαση και στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων που έχει θέσει η πόλη του Παρισιού. Το έργο αυτό αποτελεί μέρος του προγράμματος Bus2025 της RATP, το οποίο χρηματοδοτείται από την Île-de-France Mobilités, στόχος της οποίας είναι να καταστήσει όλα τα λεωφορεία που χρησιμοποιεί η RATP ηλεκτρικά ή με βιοκαύσιμα μέχρι το 2025. Με το σχέδιο αυτό, το αποτύπωμα άνθρακα της RATP θα μειωθεί κατά 50% (σύμφωνα με αναφορά του 2015).

Η Irizar παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη γαλλική αγορά. Το 2016, έθεσε σε λειτουργία την πρώτη 100% ηλεκτρική γραμμή στη Μασσαλία με έξι ηλεκτρικά λεωφορεία. Η εν λόγω πόλη εμπιστεύτηκε και πάλι την Irizar για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων της. Τρία χρόνια αργότερα έφτασε το φιλόδοξο έργο της Αμιένης, το οποίο ήταν ο μεγαλύτερος στόλος ηλεκτρικών λεωφορείων εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης στην Ευρώπη. Την ίδια χρονιά η Irizar έθεσε σε λειτουργία δύο ακόμη έργα BRT στην Aix-en-Provence και τη Μπαγιόν. Οι πιο πρόσφατες συμβάσεις που έκλεισαν ήταν οι παραγγελίες για την Ορλεάνη και το Στρασβούργο. Με αυτή την τελευταία παραγγελία για το Παρίσι, η Irizar ενισχύει σαφώς την ηγετική της θέση στη γαλλική αγορά.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ