top icon
Επικαιρότητα

Irizar e mobility – σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίες δεύτερης ζωής

Η Irizar e-mobility και η Ibil, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη ηλεκτρικής κινητικότητας, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για να προσφέρουν μια δεύτερη ζωή στις ηλεκτρικές μπαταρίες λεωφορείων.

Οι μπαταρίες που παράγει και εγκαθιστά η Irizar στα λεωφορεία της, καθώς και τα ηλεκτρoνικά ισχύος τους, θα επαναχρησιμοποιηθούν ως στοιχεία αποθήκευσης ενέργειας στις εγκαταστάσεις φόρτισης που η Ibil αναπτύσσει και προάγει για τα πρατήρια καυσίμων της Repsol και άλλα. Ένα από τα πρώτα χαρακτηριστικά αυτής της συνεργασίας ήταν η εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία του πρώτου σταθμού φόρτισης 50 kW για ηλεκτρικά οχήματα, με σύστημα αποθήκευσης ενέργειας που βασίζεται σε μπαταρίες δεύτερης διάρκειας ζωής από την Irizar e-mobility.

Οι Ciderec, Ingeteam και Gureak συνεργάστηκαν επίσης στο έργο. Yπήρχε επίσης υποστήριξη από την κυβέρνηση των Βάσκων και την επαρχιακή κυβέρνηση της Guipúzcoa μέσω των προγραμμάτων έρευνας και τεχνολογίας της SmartMobility Industry και της Hazitek, αντίστοιχα.

Αυτή η τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη απλοποιεί και διευκολύνει την εγκατάσταση σημείων φόρτισης 50 kW σε τοποθεσίες που δεν έχουν αρκετή ηλεκτρική ισχύ ή όπου το κόστος επένδυσης στο δίκτυο καθιστά ανέφικτες άλλες εναλλακτικές λύσεις. Αυτά είναι τα κύρια πλεονεκτήματα που παρέχει αυτό το έργο: Καθιστά δυνατή την εγκατάσταση σημείων γρήγορης φόρτισης (50 kW) σε μέρη όπου διαφορετικά δεν θα ήταν εφικτό λόγω έλλειψης επαρκούς ηλεκτρικής ισχύος ή όπου ακόμη και αν είναι βιώσιμο, οι τεχνικές δυσκολίες σύνδεσης στο δίκτυο θα απαιτούσαν υπερβολική αύξηση των επενδύσεων.

Η ισχύς του δικτύου που απαιτείται για την παροχή υπηρεσιών μειώνεται κατά 70%. Ένα σημείο γρήγορης φόρτισης 50 kW μπορεί έτσι να τεθεί σε λειτουργία χρησιμοποιώντας μόνο σύνδεση δικτύου 15 kW. Μπορεί να εγκατασταθεί σχεδόν οπουδήποτε λόγω του μικρού αποτυπώματος της μονάδας αποθήκευσης, η οποία είναι μικρότερη από ένα τετραγωνικό μέτρο._Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ