top icon
Επικαιρότητα

Jaguar: Κάντο όπως η Tesla

Η JLR καταρτίζει αυτή την περίοδο ένα αναλυτικό πλάνο που θα μπορούσε να μετατρέψει σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη τη γκάμα της Jaguar μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού ειδικού Τύπου, οι product planners της Jaguar Land Rover έχουν καταρτίσει μία στρατηγική η οποία προβλέπει τον πλήρη μετασχηματισμό της συμβατικής σειράς οχημάτων της Jaguar σε ηλεκτροκίνητη μέσα στα προσεχή χρόνια. Εφόσον λάβει το τελικό ΟΚ, ο σχεδιασμός αυτός θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά με την παρουσίαση σε δύο χρόνια από σήμερα του αντικαταστάτη της XJ, η οποία θα είναι σε θέση να αντιπαρατεθεί με το Model S της Tesla, αλλά και με την επερχόμενη μέσα στο 2019 Taycan της Porsche. Συνάμα θα αποτελεί μία μηδενικών ρύπων εναλλακτική απέναντι στην πάγια αξία της S-Class της επίσης γερμανικής Mercedes.

Σε ότι αφορά τις νέες ΧΕ και XF, η Jaguar προσβλέπει στην κατάργησή τους όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής τους το 2023 και την αντικατάστασή τους μ’ ένα νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV, το οποίο θα είναι λίγο μεγαλύτερο από το Audi e-tron. Την ίδια στιγμή, αβέβαιη είναι και η τύχη των FPace και EPace, οι οποίες αναμένεται να πάρουν την άγουσα για τα αποδυτήρια λίγο πριν πραγματοποιηθεί το ντεμπούτο της νέας Ι-Pace το 2025. Υπό σκέψη βρίσκεται αυτή τη στιγμή και το ενδεχόμενο η FType να αντικατασταθεί από ένα ηλεκτοκίνητο σπορ κουπέ στα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

Οι ιθύνοντες της Jaguar εκτιμούν πως μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη γκάμα μοντέλων – τεσσάρων ή και πέντε – θα μπορούσε να χαρίσει στη βρετανική εταιρεία ετήσιες πωλήσεις της τάξης των 300.000 μονάδων. Στα συν μιας τέτοιας απόφασης είναι και το όφελος που θα προκύψει από τις υψηλότερες τιμές λιανικής πώλησης. Επίσης, μία τέτοια κίνηση θα έβγαζε από τις πλάτες της Land Rover το… άγχος για μείωση των δικών της μέσων εκπομπών και κατ’ επέκταση του συνόλου της JLR._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ