top icon
Επικαιρότητα

Jaguar Land Rover: Επενδύσεις 15 δις € με φόντο την ηλεκτροκίνηση

Η Jaguar Land Rover σκοπεύει να επεκταθεί μέσα στην προσεχή τριετία ακόμα περισσότερο στον αναπτυσσόμενο κλάδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνοντας κατά πολύ τις συνολικές της επενδύσεις.

Η Jaguar Land Rover δήλωσε χθες πως αυξάνει κατά ένα τέταρτο τις επενδύσεις της για την προσεχή τριετία προκειμένου όλα τα μοντέλα της γκάμας της να διαθέτουν ηλεκτρικές εκδόσεις. Ως εκ τούτου, η βρετανική εταιρεία, η οποία ανήκει στην ινδική Tata Motors, σχεδιάζει να διοχετεύσει κεφάλαια ύψους 15 δις € για την εξέλιξη, μεταξύ άλλων, μονάδων κίνησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Κι αυτό, παρά τις αρνητικές ταμειακές ροές της περασμένης χρονιάς και τα όχι και τόσο θετικά οικονομικά αποτελέσματά των δύο εμπορικών σημάτων της, τα οποία επηρεάστηκαν αρκετά από την πτώση της δημοτικότητας των ντίζελ αυτοκινήτων σε Μ. Βρετανία και Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε τη νέα Jaguar I-Pace

Η JLR αυξάνει τις δαπάνες της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης προκειμένου να είναι σε θέση να παράγει μέχρι το 2025 τρεις εκδόσεις για κάθε ένα μοντέλο της γκάμας της, που θα κινούνται από ορυκτά καύσιμα, μπαταρίες ή συνδυασμό και των δύο, σύμφωνα με όλα όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης που έγινε παρουσία των βασικών μετόχων της. Για το λόγο αυτό, οι μονάδες παραγωγής οχημάτων σε Halewood και West Midland θα αναδιαμορφωθούν για να παράγουν περισσότερα οχήματα με ηλεκτρικούς κινητήρες. Την ίδια στιγμή, η JLR δήλωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει ένα κέντρο έρευνας στο Μάντσεστερ, το οποίο θα ασχολείται με την εξέλιξη συστημάτων για διασυνδεδεμένα οχήματα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ