top icon
Επικαιρότητα

Jaguar Land Rover: Επικείμενη περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, η Jaguar Land Rover σχεδιάζει την περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ως μέρος του προγράμματος αναδιάρθρωσης της βρετανικής εταιρείας.

Δεν έχουν περάσει περισσότεροι από δύο μήνες από τότε που η ινδική Tata, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Jaguar Land Rover από το 2008 μέχρι και σήμερα, ανακοίνωσε ένα εκτενές σχέδιο αναδιάρθρωσης για λογαριασμό της βρετανικής εταιρείας, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει «χτυπηθεί» τόσο από την υπόθεση Brexit και τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, όσο και από τη χαμηλή ζήτηση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων στη Ευρώπη (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Το νέο πλάνο αναδιάρθρωσης της Jaguar Land Rover, το οποίο επισήμως φέρει την ονομασία Project Charge, περιλαμβάνει συγκεκριμένες κινήσεις που αποσκοπούν στη μείωση του κόστους και στη βελτίωση των ταμειακών ροών της βρετανικής εταιρείας κατά 2,5 δις λίρες σε διάστημα 18 μηνών.

Στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης Project Charge, η JLR θα επικεντρωθεί πρώτα στην εξοικονόμηση πόρων μέσω της μείωσης των επενδύσεων σε μη παραγωγικές δραστηριότητες και κατόπιν θα στρέψει την προσοχή της προς την κατεύθυνση πώλησης περιουσιακών στοιχείων της.

Σύμφωνα πάντως με χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times, οι ιθύνοντες της JLR σκοπεύουν να προβούν και σε περικοπές θέσεων εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, στα σχέδια των Βρετανών περιλαμβάνεται η μείωση του εργατικού δυναμικού της εταιρείας κατά 5.000. Αυτή τη στιγμή, στη Μ. Βρετανία η JLR απασχολεί στο σύνολο περί τους 40.000 εργαζόμενους._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ