top icon
Επικαιρότητα

Jaguar Land Rover: Γενναίες περικοπές θέσεων εργασίας στη Μ. Βρετανία

Η Jaguar Land Rover αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας στη Μ. Βρετανία ως μέρος του νέου πλάνου ανασυγκρότησης της Tata Motors.

Δεν έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας από τότε που η Tata Motors, η ινδική εταιρεία που ελέγχει τις τύχες της JLR, ανακοίνωσε ένα εκτενές σχέδιο αναδιάρθρωσης για λογαριασμό της βρετανικής εταιρείας, η οποία έχει πληγεί έντονα τον τελευταίο καιρό από τη σημαντική πτώση των πωλήσεών της στην Κίνα, τη μείωση της ζήτησης των ντίζελ οχημάτων στην Ευρώπη, αλλά και από τον κίνδυνο αύξησης του κόστους παραγωγής οχημάτων στα πάτρια για την ίδια εδάφη ενόψει της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

Το νέο πλάνο αναδιάρθρωσης της Jaguar Land Rover φέρει την ονομασία Project Charge και περιλαμβάνει συγκεκριμένες κινήσεις που αποσκοπούν τόσο στη μείωση του κόστους όσο και  στη βελτίωση των ταμειακών ροών της βρετανικής εταιρείας κατά 2,5 δις λίρες σε διάστημα 18 μηνών.

Θυμίζουμε πως η Jaguar Land Rover έχει ήδη μειώσει τον αριθμό των ημερών παραγωγής στις εγκαταστάσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο τόσο στο Castle Bromwich όσο και στο Solihull.

«Η ανακοίνωση για την απώλεια θέσεων εργασίας θα είναι σημαντική, επηρεάζοντας τη διοίκηση, την έρευνα, τις πωλήσεις και το τμήμα σχεδιασμού», δήλωσε σήμερα στο Reuters πηγή με γνώση σχετικά με τις επικείμενες μέσα στην ημέρα εξελίξεις στο στρατόπεδο της βρετανικής εταιρείας.

Δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, όπως το BBC, κάνουν λόγο σήμερα ότι οι επικείμενες – εντός 24ώρου – περικοπές ενδέχεται να αγγίξουν τις 5.000.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κατά το διάστημα Απριλίου-Σεπτεμβρίου του 2018, η Jaguar Land Rover έχει καταγράψει απώλειες που ξεπερνούν τα 350 εκ. λίρες, ενώ ήδη έχουν περικοπεί στη χώρα πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας.

Θυμίζουμε πως η Tata έχει διαβεβαιώσει μέσω επίσημων ανακοινώσεών της πως παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για την επιτυχία και ανάπτυξη της JLR σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ