Επικαιρότητα Κόσμος

Jaguar Land Rover: Νέο πεδίο δοκιμών για αυτόνομα οχήματα

Η Jaguar Land Rover πρωτοστατεί στη δημιουργία ενός κέντρου δοκιμών για τεχνολογίες αυτόνομων, συνδεδεμένων, εξηλεκτρισμένων και κοινόχρηστων οχημάτων (car sharing) στην Ιρλανδία.

Οι εγκαταστάσεις που ονομάζονται Future Mobility Campus Ireland (FMCI), βρίσκονται κοντά στο εργαστήριο λογισμικού της μάρκας στο Shannon. Πέραν της Jaguar Land Rover, στο εγχείρημα θα συμμετάσχουν ακόμη εταιρείες λογισμικού, κινητικότητας και τηλεπικοινωνιών, δημιουργώντας "πραγματικές συνθήκες", όπου τα αυτόνομα οχήματα μοιράζονται τους δρόμους με άλλα αυτοκίνητα, πεζούς ή δικυκλιστές. Εκτός από τις τεχνολογίες αυτόνομων οχημάτων, στην τοποθεσία θα μπορούν να πραγματοποιηθούν και δοκιμές για συνδεδεμένες υποδομές, όπως δρόμοι ή κέντρα ελέγχου.

Οι δοκιμές νέων τεχνολογιών, που θα προσφέρουν στην Jaguar Land Rover χρήσιμα δεδομένα από αισθητήρες, προσομοιώνοντας ποικίλα οδηγικά περιβάλλοντα και σενάρια, θα διεξάγονται με την αμιγώς ηλεκτρική Jaguar I-PACE και θα λαμβάνουν χώρα σε δημόσιους δρόμους έκτασης 12 χιλιομέτρων. Με αυτόν τον τρόπο, η Jaguar Land Rover θα προχωρήσει περαιτέρω την έρευνά της σχετικά με αυτόνομα, συνδεδεμένα, εξηλεκτρισμένα και κοινόχρηστα οχήματα, τα οποία σύμφωνα με τους ανθρώπους της μάρκας, "αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της βούλησης της εταιρείας, για δημιουργία πιο ασφαλών και υγιών κοινωνιών, με καινοτόμα τεχνολογία".

Jaguar I-Pace

Οι εγκαταστάσεις θα εξοπλίζονται με αισθητήρες, συστήματα εντοπισμού υψηλής ακρίβειας, κέντρο διαχείρισης και ελέγχου δεδομένων και βέβαια, με πρωτότυπα οχήματα αυτόνομης οδήγησης. Όπως μας ενημερώνει η Jaguar Land Rover, στο χώρο θα υπάρχουν έξυπνες διασταυρώσεις, συνδεδεμένοι δρόμοι, σημεία στάθμευσης αυτόνομων και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Επίσης, θα παρέχεται σύνδεση με αυτοκινητόδρομο μήκους 450 χιλιομέτρων και με αεροδιάδρομο για μη επανδρωμένα οχήματα (UAV), από το αεροδρόμιο του Shannon και κατά μήκος των εκβολών του ομώνυμου ποταμού, στην Ιρλανδία.

Για την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων, η Jaguar Land Rover συνεργάζεται με αρκετές εταιρείες που σχετίζονται με τεχνολογία, όπως οι Cisco, Seagate, Renovo, Red Hat, Valeo and Mergon.

Ο John Cormican, Γενικός Διευθυντής της Shannon Ireland Jaguar Land Rover, δήλωσε: "Αυτή η συνεργασία με το FMCI μας προσφέρει εγκαταστάσεις για δοκιμή των αυτόνομων, συνδεδεμένων, εξηλεκτρισμένων και κοινόχρηστων τεχνολογιών σε μια στρατηγική τοποθεσία του πραγματικού κόσμου. Η συνεργασία με υψηλού επιπέδου εταιρείες λογισμικού, μας επιτρέπει να αναπτύξουμε πιο αποτελεσματικά τα μελλοντικά μας συστήματα".

Ο Russell Vickers, CEO του FMCI πρόσθεσε: "Αυτή η ζώνη έξυπνης πόλης παρέχει εγκαταστάσεις πρώτης τάξεως, όπου μεγάλες εταιρείες μπορούν να συνεργαστούν και να αναπτύξουν καινοτόμα τεχνολογία, από αυτόνομα οχήματα έως συνδεδεμένες υποδομές. Το πεδίο δοκιμών προσφέρει την ευκαιρία ελέγχου στον πραγματικό κόσμο και βοηθά στην συνεργατική και αποτελεσματική απάντηση ερωτήσεων, που τίθενται από το μέλλον της κινητικότητας".

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου