top icon
Κόσμος

Jeep Renegade και Compass: Νέες υβριδικές εκδόσεις e-Hybrid

Τα Jeep Renegade και Compass διατίθενται σε μια νέα υβριδική έκδοση, που προστίθεται στην ήδη γνωστή 4xe.

Το νέο υβριδικό σύστημα e-Hybrid των Jeep Renegade και Compass έρχεται να πλαισιώσει το επαναφορτιζόμενο 4xe, το οποίο ήδη τυγχάνει ευρείας αποδοχής καθώς περισσότερο από το 25% των πωλήσεων της μάρκας στην Ευρώπη να αφορούν τη συγκεκριμένη έκδοση.

«Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται να βασιστεί στην επιτυχία του plug-in Hybrid συστήματος 4xe και να αποτελέσει ακόμα ένα βήμα προς τον εξηλεκτρισμό του συνόλου της γκάμας μας στην Ευρώπη. Τα Jeep Compass και Renegade e-Hybrid προσφέρουν μια νέα εξηλεκτρισμένη επιλογή και συμβάλουν στο να αυξήσουμε τη διείσδυση μας στην αγορά με περισσότερες υβριδικές επιλογές και περισσότερους πελάτες. Αυτή η ανάπτυξη θα ενισχυθεί περαιτέρω και το καλοκαίρι με την παρουσίαση του ολοκαίνουργιου Plug-in Hybrid Jeep Grand Cherokee 4xe», δήλωσε η Antonella Bruno, επικεφαλής της Jeep στην Ευρώπη.

Jeep Renegade & Jeep Compass e-Hybrid

Το e-Hybrid χρησιμοποιεί έναν νέο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων της Jeep με τούρμπο και απόδοση 130 ίππων και 240 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με ένα επίσης νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Η εν λόγω μονάδα συνεπικουρείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 15 kW (20 ίπποι), ο οποίος αποδίδει 55 Nm ροπής, τα οποία αντιστοιχούν σε 135 Nm στην είσοδο του κιβωτίου. Σύμφωνα με την Jeep, η απόδοση αυτή επιτρέπει στο ηλεκτρικό σκέλος της μονάδας κίνησης να κινεί το όχημα ακόμα και με τον θερμικό κινητήρα εκτός λειτουργίας. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 15% σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα βενζίνης.

Η νέα υβριδική τεχνολογία e-Hybrid, επιτρέπει στα Jeep Renegade και Compass να προσφέρουν μια νέα εξηλεκτρισμένη εναλλακτική στην κατηγορία των μοντέλων με κίνηση στους δύο τροχούς, δίνοντας τη δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά στις χαμηλές ταχύτητες, αλλά και κατά τη διάρκεια των ελιγμών στάθμευσης.

Jeep Compass e-Hybrid

Ο νέος 4κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας είναι εξαρχής σχεδιασμένος για υβριδική χρήση και βελτιστοποίηση της θερμοδυναμικής απόδοσης. Ο κινητήρας λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Miller, ο οποίος βελτιώνει τη θερμική αποδοτικότητα και προσφέρει τη δυνατότητα λειτουργίας με υψηλό λόγο συμπίεσης (12,5:1). Παράλληλα, το σύνολο διαθέτει σύστημα μεταβλητού χρονισμού, σύστημα άμεσου ψεκασμού υψηλής πίεσης (350 bar). αλλά και μια γεννήτρια/μίζα BSG (Belt Starter Generator) που προσφέρει άμεση και ομαλή ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του συνόλου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της μέγιστης αποδοτικότητας, τα νέα Jeep Renegade και Compass e-Hybrid, χρησιμοποιούν το σύστημα ανάκτησης ενέργειας Intelligent Brake System, μέσω του οποίου μεγιστοποιείται η αξιοποίηση της κινητής ενέργειας του οχήματος κατά την επιβράδυνση.

Jeep Renegade e-Hybrid

Τα πλεονεκτήματα του συστήματος e-Hybrid των Jeep Renegade και Compass

Το νέο υβριδικό σύστημα προσφέρει αθόρυβη εκκίνηση, όπου το όχημα ξεκινά χωρίς τη χρήση του θερμικού κινητήρας και ανάκτηση ενέργειας, μέσω της οποίας το όχημα την αποθηκεύει κατά την επιβράδυνση, είτε όταν ο οδηγός χρησιμοποιεί το σύστημα πέδησης (Regenerative Braking), είτε όταν απλώς έχει αφήσει το γκάζι (e-Coasting). Επίσης, προσφέρεται η λειτουργία e-Boosting, όπου χάρη στον ηλεκτροκινητήρα αυξάνεται η ροπή που φτάνει στους τροχούς και παράλληλα βελτιστοποιείται ο ρυθμός λειτουργίας του θερμικού κινητήρα.

Οι νέες e-Hybrid εκδόσεις των Jeep Renegade και Compass μπορούν να κινηθούν σε αρκετές περιπτώσεις αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα ανάλογα και με το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.

Jeep Renegade & Jeep Compass e-Hybri

Πιο αναλυτικά:

e-Launch: το αυτοκίνητο ξεκινά μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα, όπως για παράδειγμα κατά την εκκίνηση από ένα φανάρι.

e-Creeping: όπου ο ηλεκτρικός κινητήρας προσφέρει την ομαλή αίσθηση εκκίνησης όπως σε ένα αυτόματο αυτοκίνητο με μετατροπέα ροπής. Η λειτουργία είναι δυνατή τόσο στην κίνηση προς τα εμπρός, όσο και στην όπισθεν.

e-Queueing: με το αυτοκίνητο σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης το σύστημα δίνει τη δυνατότητα κίνησης στο συνεχές «σταμάτα-ξεκίνα» αμιγώς ηλεκτρικά.

e-Parking: το οποίο επιτρέπει την ολοκλήρωση των ελιγμών στάθμευσης αμιγώς ηλεκτρικά για απόλυτη ησυχία και ομαλή λειτουργία.

Jeep Renegade e-Hybrid

“Upland” Launch Edition για τα Jeep Renegade και Compass e-Hybrid

Με αφορμή το νέο υβριδικό σύστημα e-Hybrid, η Jeep παρουσιάζει την ειδική έκδοση “Upland”, η οποία εφοδιάζεται με μια σειρά χαρακτηριστικών που τονίζουν την ολιστική προσέγγιση της Jeep όσον αφορά στη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Ειδικές φιλικές προς το περιβάλλον βαφές και καινοτόμα «πράσινα» υλικά πλαισιώνουν την εξηλεκτρισμένη κίνηση που προσφέρει το e-Hybrid.

Ειδικότερα, στο εσωτερικό της έκδοσης “Upland” εκτενής είναι η χρήση υλικών υψηλής ποιότητας από ανακυκλωμένα υλικά, με πιο εντυπωσιακή εφαρμογή εκείνη της επένδυσης SEAQUAL των καθισμάτων, ενός καινοτόμου υλικού που κατασκευάζεται και από ανακυκλωμένα πλαστικά που έχουν συλλεγεί από τους Ωκεανούς. Τόσο στο Renegade, όσο και στο Compass, μέρος των πλαστικών επιφανειών είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένα φωτιστικά σώματα αυτοκινήτων, ενώ αντίστοιχα φιλική προς το περιβάλλον είναι και η εντυπωσιακή “MetaKrome” βαφή τους.

Jeep Renegade e-Hybrid

Η συνδεσιμότητα και η ασφάλεια στα Jeep Renegade και Compass e-Hybrid

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του συστήματος πολυμέσων Uconnect, τα Renegade και Compass προσφέρουν μια ολοκληρωμένη υβριδική εμπειρία, όπου η πληροφόρηση, η συνδεσιμότητα και η ασφάλεια παίζουν τον πρώτο ρόλο. Η λειτουργία του e-Hybrid είναι ορατή μέσω της οθόνης του συστήματος, ενώ ο πίνακας οργάνων μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να προσφέρει εκείνες τις πληροφορίες που θεωρεί ο οδηγός πιο χρήσιμες, ανάλογα με τις συνθήκες. Η οθόνη αφής του Uconnect (έως και 10,1’’) συνδέεται και με το εγκατεστημένο Uconnect Box, το οποίος δίνει τη δυνατότητα ελέγχου των λειτουργιών του αυτοκινήτου (όπως τα φώτα και οι κλειδαριές) από απόσταση μέσω της σχετικής εφαρμογής για smartphones. Το Uconnect Box επιπλέον διαθέτει λειτουργία γεωεντοπισμού για την παροχή άμεσης βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά και παρακολούθησης της θέσης του οχήματος ως μέσο επιπλέον αντικλεπτικής προστασίας.

Jeep Renegade e-Hybrid

Το συνολικό επίπεδο ασφάλειας των δύο μοντέλων ολοκληρώνεται από ένα πακέτο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), τα οποία εκτός των άλλων περιλαμβάνουν ενεργό σύστημα cruise control, αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού, κτλ. Ειδικότερα στην περίπτωση του Compass, τα διαθέσιμα συστήματα ADAS του μοντέλου του δίνουν τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, στοιχείο που για πρώτη φορά αποκτά μοντέλο της Jeep στην Ευρώπη.

Το νέο υβριδικό σύστημα e-Hybrid είναι διαθέσιμο στα Renegade και Compass σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού: Longitude, Limited, S και Upland. Οι τιμές των εκδόσεων e-Hybrid ξεκινούν από τις 25.800 ευρώ (Renegade) και 31.100 ευρώ (Compass), ενώ όπως όλα τα μοντέλα της Jeep καλύπτονται από 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000 χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.

Όπως και στην περίπτωση των εκδόσεων 4xe, όλα τα Jeep Renegade και Compass e-Hybrid κινούνται χωρίς περιορισμούς στο Δακτύλιο.

Jeep Compass e-Hybrid

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Jeep Renegade & Jeep Compass e-Hybrid
  • Jeep Renegade & Jeep Compass e-Hybrid
  • Jeep Renegade & Jeep Compass e-Hybri
  • Jeep Renegade e-Hybrid
  • Jeep Renegade e-Hybrid
  • Jeep Renegade e-Hybrid
  • Jeep Compass e-Hybrid
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ