top icon
Επικαιρότητα

John Elkann: Η πρότασή μας στη Renault «αγκαλιάζει» και τις Nissan και Mitsubishi

Ο John Elkann, ο ισχυρός άνδρας της FCA και βασικός μέτοχός της μέσω της οικογένειας Agnelil και της εταιρείας επενδύσεων Exor, επιχειρεί να χτίσει γέφυρες με τις Nissan και Mitsubishi μετά και την επίσημη κατάθεση της πρότασης του αμερικανο-ιταλού ομίλου για συγχώνευσή του με τη Renault.

Όπως όλα δείχνουν, η Fiat Chrysler Automobiles επιδιώκει με την πρόταση συγχώνευσης που κατέθεσε και επισήμως χθες να δημιουργήσει μια ισχυρή παγκόσμια συμμαχία που να συνδέει την ίδια όχι μόνο με την Renault, αλλά και με τους Ιάπωνες εταίρους της: τις Nissan και Mitsubishi.

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό για την Nissan και την Mitsubishi, για τα προϊόντα τους αλλά και για τις επιχειρήσεις τους», επεσήμανε με νόημα ο Πρόεδρος της FCA, John Elkann, σε γραπτή του δήλωση. Και συμπλήρωσε: «Η προτεινόμενη συγχώνευσή μας με τη Renault θα δημιουργήσει τη δυνατότητα να οικοδομήσουμε μια παγκόσμια συνεργασία με τρεις μεγάλες εταιρείες σε μια περίοδο πρωτοφανούς μετασχηματισμού στον κλάδο μας».

Όπως είναι προφανές, στόχος της FCA και προσωπικά του John Elkann είναι να δημιουργηθεί μία εταιρική σχέση που να αγκαλιάζει, εκτός από τη Renault, και τις Nissan και Mitsubishi.

«Η πρότασή μας στη Renault πιστεύω ότι θα δώσει μια νέα μορφή σε πολλά πράγματα. Προτείνοντας τον επιχειρηματικό μας δεσμό με την Renault, το πνεύμα μας είναι να βρούμε έναν κοινό τρόπο που να προσφέρει οφέλη για όλες τις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Nissan και Mitsubishi, που αποτελούν αξιόλογους και σεβαστούς συνεργάτες».

Διαβάστε επίσης: Τι θα σημάνει μια πιθανή συγχώνευση ανάμεσα σε FCA και Renault

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ