top icon
Περιβάλλον

Και η Mercedes στο χορό της ανακύκλωσης μπαταριών

Από τη νέα μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών της Mercedes τα ανακτημένα υλικά από τις παλιές μπαταριές θα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή περισσότερων από 55.000 νέων μονάδων.

Η Mercedes έθεσε σήμερα τα θεμέλια για ένα νέο εργοστάσιο. Αυτή τη φορά, όχι για την κατασκευή αυτοκίνητων ή επιμέρους εξαρτημάτων, αλλά για την ανακύκλωση μπαταριών που προέρχονται από plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα.

Μειώνοντας την κατανάλωση πόρων και καθιερώνοντας έναν κλειστό κύκλο ανακύκλωσης πρώτων υλών μπαταριών, η συγκεκριμένη μονάδα θα βρίσκεται στο Kuppenheim της Γερμανίας. Το πρώτο στάδιο εργασιών του εργοστασίου – το οποίο συνίσταται στη μηχανική αποσυναρμολόγηση μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων – έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στα τέλη του τρέχοντος έτους. Εν συνεχεία, θα δημιουργηθεί μια πιλοτική μονάδα υδρομεταλλουργίας.

Mercedes - Batteries - Mpataries

Στο μέλλον, το εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών της Mercedes στο Kuppenheim θα καλύπτει κάθε στάδιο όσον αφορά την ανακύκλωση μπαταριών – από την αποσυναρμολόγηση των μονάδων μέχρι τον τεμαχισμό και την επεξεργασία των υλικών τους.

Η πιλοτική μονάδα αναμένεται να έχει ετήσια δυναμικότητα 2.500 τόνων. Τα ανακτημένα υλικά, όπως το κοβάλτιο, το νικέλιο το λίθιο και στο μέλλον ο γραφίτης, θα τροφοδοτηθούν πίσω στον κύκλο ανακύκλωσης για την παραγωγή περισσότερων από 50.000 μονάδων μπαταριών για νέα μοντέλα της Mercedes. Με βάση τα ευρήματα του πιλοτικού εργοστασίου, οι όγκοι παραγωγής θα μπορούσαν να αυξηθούν μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα.

Συνεργάτης του όλου εγχειρήματος σε τεχνολογικό επίπεδο είναι το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, ενώ στο όλο project συμμετέχει η εταιρεία Primobius GmbH.

Mercedes - Mpataries - Battery

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Mercedes - Mpataries - Battery
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ