top icon
Επικαιρότητα

Και η Mitsubishi θα αποπέμψει τον Carlos Ghosn

Μετά τη Nissan και η Mitsubishi εισηγείται την αποπομπή του Carlos Ghosn από τη θέση του Προέδρου.

Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, το 8μελές ΔΣ της Mitsubishi θα προτείνει την απομάκρυνση του Carlos Ghosn από τη θέση του Προέδρου της εταιρείας – κίνηση στην οποία προέβη την περασμένη εβδομάδα και η Nissan. Αν μη τι άλλο, η απομάκρυνση του ηγέτη της συμμαχίας των Renault-Nissan-Mitsubishi από έναν ακόμα ηγετικό της θώκο σηματοδοτεί έναν ακόμα… πυρήνα έντασης ανάμεσα στο ιαπωνικό και το γαλλικό στρατόπεδο.

Υπό τη σκιά των παραπάνω εξελίξεων και με τον Carlos Ghosn να παραμένει υπό κράτηση στο Τόκιο ετοιμάζοντας με την αρωγή γνωστών δικηγορικών γραφείων την υπερασπιστική του γραμμή, ανώτερα στελέχη της συμμαχίας πρόκειται να συναντηθούν στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, στην έδρα της Renault-Nissan EV, η οποία και εποπτεύει τις κοινές επιχειρηματικές δράσεις των δύο εταιρειών, την επόμενη Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, ο CEO της Nissan, Hiroto Saikawa, σε σημερινό μήνυμά του προς τους στους εργαζομένους της ιαπωνικής εταιρείας στη Yokohama, απολογήθηκε για τις φερόμενες ατασθαλίες του Carlos Ghosn αλλά και για την αναστάτωση που επέφεραν στους κόλπους της, επισημαίνοντας παράλληλα με έμφαση ότι η πηγή του… κακού δεν ήταν άλλη από τη συγκέντρωση «υπερβολικών εξουσιών» στο πρόσωπο του γαλλο-λιβανέζου μάνατζερ.

Σε αντίθεση με τις Renault και Mitsubishi, η Renault ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη τον προσωρινό διορισμό του Thierry Bollore ως Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο στη γαλλική εταιρεία.

Θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή η Renault ελέγχει το 43,4% των μετοχών της Nissan, με την ιαπωνική εταιρεία να μετέχει με μόλις 15% στη γαλλική φίρμα, και μάλιστα χωρίς δικαίωμα ψήφου στο διοικητικό της συμβούλιο. Παράλληλα, η Nissan ελέγχει από το 2016 και μετά το 34% του μετοχικού σχήματος της Mitsubishi, του τρίτου μέλους της γαλλο-ιαπωνικής συμμαχίας._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ