top icon
Επικαιρότητα

Και το όνομα αυτής, Maserati MC20 (+video)

Το πρώτο νέο μοντέλο της Maserati από το 2015 θα λέγεται MC20 και θα παρουσιαστεί τον προσεχή Μάιο σηματοδοτώντας συγχρόνως την επιστροφή της εταιρείας στους αγώνες.

Σε κατάσταση «ολικής επαναφοράς» φαίνεται να βρίσκεται η ιταλική εταιρεία από την Modena. Μέχρι στιγμής, η Maserati έχει επιβεβαιώσει ότι από εδώ και στο εξής κάθε νέο μοντέλο που θα παρουσιάζει θα εξελίσσεται και θα κατασκευάζεται εξολοκλήρου στην Ιταλία, ενώ ιδιαίτερα εκτεταμένο φαίνεται πως είναι και το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της γκάμας της, το οποίο «εκκινεί» ήδη από φέτος με την υβριδική Ghibli και από το 2021 με τις αμιγώς ηλεκτροκίνητες GranTuismo και GranCabrio (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Έως τότε όμως η ιταλική εταιρεία θα έχει ήδη παρουσιάσει ένα εντελώς νέο μοντέλο – το πρώτο από το 2015 – το οποίο θα αποτελεί εν πολλοίς την έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου Alfieri. Σε αντίθεση ωστόσο με ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι, το όνομα του νέου σπορ κουπέ της διάσημης ιταλικής τρίαινας δεν θα είναι Alfieri, αλλά MC20, με το1 «MC» να αντιστοιχεί στο «Maserati Corse» και το συνοδευτικό «20» στο τρέχον έτος (σ.σ.: εξ ου και η διαδικτυακή teaser ονομασία MMXX που φυσικά δεν αποτελεί «κωδική ονομασία», αλλά χρονικό προσδιορισμό).

Maserati MC20

Προς το παρόν η Maserati δεν αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για τη νέα MC20 πέραν της πληροφορίας ότι θα «φορά» έναν εντελώς νέο κινητήρα που έχει εξελίξει η ίδια. Σε κάθε περίπτωση, η νέα MC20, η οποία θα αποκαλυφθεί πλήρως στα τέλη του προσεχούς Μαΐου, θα κατασκευάζεται στην ιστορική μονάδα Viale Ciro Menotti στη Modena.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι η νέα MC20 θα σηματοδοτήσει την επάνοδο της Maserati στους αγώνες – η πρώτη παρουσία της ιταλικής εταιρείας στο εν λόγω τερέν έγινε το 1926 με το Tipo 26. Επί της ουσίας, η αγωνιστική παραλλαγή της MC20 θα αποτελέσει για τους Ιταλούς την «επόμενη μέρα» σε σχέση με την αντίστοιχη εκδοχή της εμβληματικής MC12, η οποία σηματοδότησε το 2014 την επιστροφή της εταιρείας στους αγώνες ύστερα από αποχή 37 συναπτών ετών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ