top icon
Επικαιρότητα

Καλπάζουν οι πωλήσεις της Tesla

Η Tesla διατηρεί με άνεση τα ηνία στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχοντας διαθέσει στο πρώτο εξάμηνο του έτους περισσότερα οχήματα του συγκεκριμένου είδους απ’ όσα οι τρεις όμιλοι που ακολουθούν πίσω της στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Tesla, η πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, εξακολουθεί να αποτελεί τον εμπορικό ηγέτη της κατηγορίας απαριθμώντας σε παγκόσμιο επίπεδο έναν στόλο που υπερβαίνει σήμερα τα 1.000.000 οχήματα. Μολαταύτα, αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να διαρκέσει για πολύ ακόμα, καθώς όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, και δη μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκηνής, δηλώνουν και εμπράκτως πλέον οπαδοί της εν λόγω τεχνολογίας.

Προς το παρόν πάντως, και με δεδομένα τα στοιχεία πωλήσεων του πρώτου εξαμήνου του έτους, η Tesla διατηρεί την πρώτη θέση του άτυπου αυτού βάθρου, και μάλιστα με διαφορά από τους υπολοίπους, έχοντας καταγράψει στο Η1 2000 περισσότερες από 179.000 πωλήσεις.

Στις πίσω θέσεις, ακολουθούν οι Renault-Nissan και VW Group, με 65.521 και 64.542 μονάδες αντίστοιχα, ενώ τέταρτη είναι η κινεζική BYD, με 46.554 οχήματα. Εν προκειμένω, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το άθροισμα των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πουλήθηκαν στο πρώτο μισό του 2020 από τις Renault-Nissan, VW Group και BYD εξακολουθεί να υπολείπεται των 6μηνιαίων επιδόσεων της αμερικανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τον ιστότοτο http://ev-sales.blogspot.com/ στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται ο όμιλος Hyundai-Kia, με 43.689 EV.

Σε ότι αφορά το μερίδιο αγοράς, η κατάταξη για τις 5 πρώτες εταιρείες-ομίλους διαμορφώνεται ως εξής:

Tesla > 28%

Renault-Nissan > 10%

VW Group > 10%

BYD > 7%

Hyundai-Kia > 7%

Διαβάστε επίσης: H Tesla ενεργοποιεί τις παραγγελίες των Model 3, Model S και Model X στην Ελλάδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ