top icon
Επικαιρότητα

Καμπάνια της VW στις ΗΠΑ για την ηλεκτροκίνηση (+video)

Το πρόγραμμα Electrify America, στο οποίο είναι υποχρεωμένη να επενδύσει τα προσεχή χρόνια η VW μετά τον πρόσφατο διακανονισμό-συμβιβασμό της με τις αμερικανικές αρχές ως απόρροια του διαβόητου σκανδάλου χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων, φέρνει στο φως στις ΗΠΑ μία ενδιαφέρουσα τηλεοπτική καμπάνια προώθησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η VW ξεκινά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού να δώσει σάρκα και οστά στο πρόγραμμα Electrify America στο πλαίσιο του διακανονισμού της με την Environmental Protection Agency, την CARB και τις αμερικανικές αρχές εν γένει, ύψους 2 δις δολαρίων. Στα πλαίσια αυτού, ο VW Αμερικής είναι υποχρεωμένη να ξοδεύει τα περισσότερα από αυτά τα κεφάλαια στην ανάπτυξη δομών σε όλη τη χώρα που θα υποστηρίζουν τη χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων. Και όχι μόνο, μιας και στις υποχρεώσεις της είναι η δημιουργία και προβολή διαφημιστικών εκστρατειών που θα προωθούν τα αυτοκίνητα του είδους αναδεικνύοντας συγχρόνως τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών οχημάτων.

Το νέο προωθητικό σποτ που θα προβάλλεται από σήμερα στις ΗΠΑ έχει τίτλο JetStones και έχει ως πρωταρχικό του στόχο «να διευρύνει την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών οχημάτων και τη διαθεσιμότητά τους, σε συνδυασμό με το δίκτυο γρήγορων φορτιστών σε μητροπολιτικές περιοχές, κατά μήκος αυτοκινητοδρόμων καθώς και σε κοινότητες, χώρους εργασίας και πολυκατοικίες».

Πως όμως προέκυψε το όνομα JetStones;

«Χρησιμοποιώντας στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ τα τραγούδια από δύο δημοφιλή κινούμενα σχέδια της Warner Bros [The Jetsons και The Flintstones], η εκστρατεία προβάλλει μια παιχνιδιάρικη εικόνα για τη μετάβαση του τομέα των προσωπικών μεταφορών από την παλιά εποχή στην πραγματικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων που διατίθενται σήμερα. Στο διαφημιστικό σποτ προβάλλονται ηλεκτρικά οχήματα από έξι διαφορετικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων ούτως ώστε να αναδειχθεί η ποικιλία ηλεκτροκίνητων οχημάτων που διατίθενται σήμερα στην αγορά».

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω διαφημιστικό σποτ οδηγεί τους θεατές σε μια ιστοσελίδα της Electrify America που ονομάζεται www.plugintothepresent.com, η οποία ουσιαστικά είναι ένας κόμβος για πληροφορίες που σχετίζονται άμεσα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Περιλαμβάνει, μάλιστα, ένα σύνδεσμο στον οποίο μπορεί κανείς να αναζητήσει τα κρατικά κίνητρα που παρέχονται προς τους αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων -φορολογικές πιστώσεις κοκ. Υπάρχει επίσης ένας ακόμα σύνδεσμος που οδηγεί σ’ έναν χάρτη, μέσω του οποίου μπορεί να ψάξει κανείς για τους πλησιέστερους σταθμούς φόρτισης. Τέλος, σε άλλο τμήμα του ιστότοπου (micro-site) οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν συγκρίσεις ανάμεσα σε ηλεκτρικά και plug-in μοντέλα της αγοράς.

Ιδού και το σχετικό διαφημιστικό βίντεο

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ