top icon
Επικαιρότητα

Καναδός επιχειρηματίας αποκτά το 10% των μετοχών του McLaren Group

Πρόκειται για τον Michael Latifi, τον Καναδό ιδιοκτήτη της εταιρείας τροφίμων Sofina, ο οποίος επένδυσε στη βρετανική εταιρεία κεφάλαια ύψους 230 εκ. €.

Ύστερα από την κίνηση αυτή, η εταιρεία Nidala Limited του Καναδού επιχειρηματία, Michael Latifi, έχει πλέον τον έλεγχο του 10% του μετοχικού σχήματος του McLaren Group, στο οποίο «εσωκλείονται» το αγωνιστικό παρακλάδι του ομίλου και φυσικά οι McLaren Automotive και McLaren Applied Technologies. Έτσι αυτή τη στιγμή, ο Latifi καθίσταται ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, μετά τις Bahrain Mumtalakat Holding Company και TAG Group, που αντίστοιχα ελέγχουν το 56% και 14%, έχοντας στην κατοχή του 888.135 κοινούς τίτλους της.

Διαβάστε επίσης: McLaren Automotive, το στολίδι των Βρετανών

«Αυτή η εισροή κεφαλαίων είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στη μελλοντική μας στρατηγική με την ομάδα μας να παραμένει επικεντρωμένη στη θέση της για ανάπτυξη. Είμαστε ευχαριστημένοι που ο Michael Latifi έχει προστεθεί στην οικογένεια McLaren», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του McLaren Group, Shaikh Mohammed bin Essa Al Khalifa.

Από τη μεριά του, ο νέος μεγαλομέτοχος της βρετανικής εταιρείας, είπε:

«Είμαι θαυμαστής της μάρκας και των επιχειρήσεων της για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η McLaren είναι μια μοναδική εταιρεία στον τομέα των αυτοκινήτων, των αγώνων και της τεχνολογίας, με συναρπαστικές μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, γι ‘αυτό και έκανα αυτή την επένδυσης».

Ο Michael Latifi είναι ο πατέρας του Nicholas Latifi, που αυτή τη στιγμή μετέχει με τα χρώματα της DAMS Racing στο θεσμό FIA F2 εκτελώντας συγχρόνως χρέη δοκιμαστή στην ομάδα της Force India στο Π.Π. της F1._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ