Επικαιρότητα Κόσμος

Κανονικά θα γίνει η Έκθεση Γενεύης μέχρι... νεωτέρας

Οι οργανωτές δηλώνουν ότι η 90η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, η οποία είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί κανονικά μόνο στην περίπτωση που τα δεδομένα που αφορούν τη διαβόητη επιδημία - που πλέον πλήττει ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη - μείνουν ως έχουν μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Χθες το βράδυ οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης με ανακοίνωση που εξέδωσαν δήλωσαν πως η 90η γιορτή της αυτοκίνησης στην ελβετική πόλη, η οποία είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, παρά τις έντονες ανησυχίες που επικρατούν αναφορικά με τις επιπτώσεις της επιδημίας του ιού Covid-19, ο οποίος εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς σε ολόκληρη πλέον τη γεωγραφική περιφέρεια της γηραιάς ηπείρου.

«Με τα σημερινά δεδομένα [26/2] τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει το άνοιγμα της έκθεσης όπως έχει προγραμματιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η δήλωση των διοργανωτών.

Εντούτοις, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης δηλώνουν με έμφαση ότι «συνεχίζουν να παρακολουθούν και να επανεξετάζουν τακτικά την κατάσταση» σε συνεργασία με τις τοπικές και διεθνείς υγειονομικές αρχές.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ωστόσο αποφασίζουν ο ένας μετά τον άλλο να μειώσουν τον αριθμό του προσωπικού τους που θα δώσει το «παρών» στη φετινή έκθεση, καθώς οι ανησυχίες για την υγεία τους εντείνονται. Συγκεκριμένα, η Toyota ξεκαθάρισε ότι τα ηγετικά της στελέχη δεν θα παραστούν στην ελβετική πόλη παρά μόνο εκπρόσωποί της από την Ευρώπη. Ο Όμιλος VW θα έχει επίσης μειωμένη παρουσία, ενώ την ίδια στιγμή απόντες θα είναι τόσο ο CEO της Ferrari όσο και ο ομόλογός του στην ιταλική επίσης Brembo, η οποία εδρεύει στη Λομβαρδία, σε μία από τις πλέον πληγείσες από τον διαβόητο ιό περιοχές της γειτονικής χώρας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι υγειονομικές αρχές της Ελβετίας δήλωσαν προ ολίγων ωρών ότι η χώρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κίτρινο συναγερμό, ωστόσο αξιωματούχοι της προειδοποίησαν ότι η κατάσταση είναι πιθανό να «περάσει» σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελβετία έχει αυξηθεί πλέον σε τέσσερα, με το ένα από αυτά να βρίσκεται στην πόλη της Γενεύης.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου