top icon
Κόσμος

Karsan: νέα σειρά ηλεκτρικών λεωφορείων

Η Karsan παρουσίασε διαδικτυακά τη νέα πλήρως ηλεκτρική σειρά e-ATA, η οποία θα διατίθεται σε τρία διαφορετικά μοντέλα μήκους 10, 12 και 18 μέτρων.

Το ηλεκτρικό λεωφορείο Karsan e-ATA θα προσφέρεται με επτά διαφορετικά πακέτα μπαταριών που κυμαίνονται από 150 kWh έως 600 kWh, προσφέροντας αυτονομία έως και 450 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Ενώ η μέγιστη χωρητικότητα της μπαταρίας του είναι 300 kWh για τα 10 μέτρα και 450 kWh για τα 12 μέτρα, μπορεί να φτάσει τις 600 kWh για την κατηγορία των 18 μέτρων. Οι ηλεκτροκινητήρες των τροχών του e-ATA παρέχουν μέγιστη ισχύ 250 kW και ροπή 22.000 Nm στις εκδόσεις των 10 και 12 μέτρων. Η μέγιστη ισχύς των 500 kW στην έκδοση μήκους 18 μέτρων παρουσιάζει τις υψηλότερες επιδόσεις ακόμη και σε πλήρες φορτίο. Χάρη στις ισχυρές μπαταρίες του, το μοντέλο Karsan e-ATA 12 μέτρων προσφέρει τη δυνατότητα να διανύσει έως και 450 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, όταν το όχημα είναι πλήρες, σε μια διαδρομή λεωφορείου και με τον κλιματισμό σε λειτουργία στη ζέστη του καλοκαιριού.

Karsan

Με ισχύ φόρτισης έως 150 kW με ενσύρματη σύνδεση, το e-ATA μπορεί να φορτιστεί σε 1 έως 4 ώρες, ανάλογα με το προτιμώμενο πακέτο μπαταριών. Αυτό σημαίνει ότι το όχημα μπορεί να λειτουργεί όλη την ημέρα χωρίς δεύτερη φόρτιση. Εκτός από την ενσύρματη φόρτιση, το e-ATA προσφέρει επίσης μια επιλογή ταχείας φόρτισης υψηλής χωρητικότητας που επιτρέπει στους οδηγούς να φορτίζουν σε στάσεις με παντογράφο, χωρίς να βγαίνουν από το όχημα.

Karsan

Στους επιβάτες παρέχεται ένα πλήρες εσωτερικό χαμηλού δαπέδου που υπόσχεται ελευθερία κινήσεων. Το μοντέλο Karsan e-ATA προσφέρει ευελιξία όσον αφορά τη χωρητικότητα, καθώς και το μέγεθος και τις επιλογές ηλεκτροκινητήρων. Με το e-ATA, η μεγάλη εμβέλεια δεν αποτελεί αντιστάθμισμα για τη χωρητικότητα των επιβατών, καθώς μπορεί να μεταφέρει 90 επιβάτες με 10 μέτρα, πάνω από 100 με 12 μέτρα και περισσότερους από 150 με 18 μέτρα, ανάλογα με το προτιμώμενο πακέτο μπαταριών. Με την τεχνολογία του ηλεκτρικού κινητήρα με κομβικό σημείο τοποθετημένο στους τροχούς, το e-ATA προσφέρει ένα μεγάλο, ευρύχωρο και εργονομικό εσωτερικό.

Karsan

Το συμβατό με VDV πιλοτήριο οδηγού επιτρέπει τον έλεγχο του οχήματος μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Οι οδηγοί έχουν τον πλήρη έλεγχο του οχήματος, επιβλέποντας την κατανάλωση ενέργειας, διαβάζοντας προειδοποιήσεις και ελέγχοντας τον κλιματισμό χρησιμοποιώντας την οθόνη μπροστά τους. Ενώ συστήματα ασφαλείας, όπως η κάμερα καθρέφτη, η προειδοποίηση σύγκρουσης και η προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, εγγυώνται την ασφαλή μετακίνηση του οδηγού και των επιβατών. e-ATA προσφέρει υψηλή ασφάλεια χάρη στην ηλεκτρική και ηλεκτρονική υποδομή του που συμμορφώνεται με το πρότυπο λειτουργικής ασφαλείας ISO 26262.

Karsan

Το 83% της ευρωπαϊκής αγοράς αστικών λεωφορείων αποτελείται από μεγάλα οχήματα των 12 και των 18 μέτρων. Η μετατροπή από πετρελαιοκίνητα σε ηλεκτρικά λεωφορεία αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Αναμένεται ότι το 35% των οχημάτων που θα πωληθούν το 2024 και τουλάχιστον το 50% μέχρι το 2030 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Για την υποστήριξη αυτής της μετατροπής, μεγάλες πόλεις όπως το Παρίσι, το Λονδίνο και το Αμβούργο προβλέπουν πλέον οχήματα μηδενικών εκπομπών για την αγορά νέων λεωφορείων.

Karsan

Οι πρώτες παραγγελίες για το Karsan e-ATA των 10 μέτρων ήρθαν από τη Ρουμανία και τον Δεκέμβριο θα έχει παραδοθεί ο πρώτος στόλος e-ATA με 10 λεωφορεία στην πόλη Slatina. Συνολικά, 66 μονάδες λεωφορείων e-ATA θα αποσταλούν στη Ρουμανία, καθώς υπάρχει και δεύτερη παραγγελία του ύψους των 35 εκατομμυρίων ευρώ από τη χώρα αυτή. Η εισαγωγή της σειράς e-Ata καθιστά την Karsan την πρώτη εταιρεία που προσφέρει στους ευρωπαίους πελάτες της ηλεκτρικά οχήματα από 6 έως 18 μέτρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ