top icon
Επικαιρότητα

«Κατασκοπεύοντας» τη νέα Porsche 911

Δεν είναι τόσο οι σχεδιαστικές αλλαγές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, όσο εκείνες που κρύβονται στο πίσω μέρος του γερμανικού κουπέ.

Και συγκεκριμένα, οι νέοι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες που πλέον θα αναλάβουν την κίνηση του θρυλικού κουπέ της Porsche, που αισίως θα παρουσιαστεί σε δύο μήνες από σήμερα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Πρόκειται για δύο 6κύλινδρους «επίπεδους» κινητήρες, οι οποίοι θα παραλάβουν τη σκυτάλη από τους υπάρχοντες ατμοσφαιρικούς των 3,4 και 3,8 λίτρων εξασφαλίζοντας όχι μόνο χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και κατανάλωση, αλλά και ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας της «απλής» Carrera θα έχει χωρητικότητα 2,7 λίτρα και ισχύ περί τους 350 με 360 ίππους, ενώ εκείνος της Carrera S κυλινδρισμό που δεν θα υπερβαίνει τα 3,0 λίτρα και απόδοση πολύ κοντά στους 430 ίππους. Φυσικά, η νέα «991.2», όπως ανεπίσημα ονομάζεται, παρά την αναμενόμενη στροφή της στους κινητήρες τούρμπο, δεν… αποτάσσει τη δοκιμασμένη συνταγή των ατμοσφαιρικών συνόλων, οι οποίοι θα συνεχίσουν να προσφέρουν κίνηση στις κορυφαίες GT3 και GT3 RS.

Από εκεί και πέρα, όπως φαίνεται και στις «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες που σας παραθέτουμε, στις οποίες η νέα 911 απεικονίζεται στην «Πράσινη Κόλαση» του Νίρμπουργκρινγκ χωρίς ίχνος καμουφλάζ, δεν  φέρνουν τα… πάνω κάτω διαθέτοντα απλώς ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και μεγαλύτερα πίσω φώτα. Ωστόσο, ας κάνουμε υπομονή λίγες ακόμα εβδομάδες έως ότου η γερμανική εταιρεία μας αποκαλύψει πλήρως το πλήρες σχεδιαστικό και τεχνολογικό προφίλ της νέας 911._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ