top icon
Κόσμος

«Καθ’ οδόν» η ανανεωμένη Porsche Taycan και σε έκδοση 1.000 ίππων

H Porsche Taycan ετοιμάζεται να γυρίσει μια σελίδα «συνοδευόμενη» στην ανανεωμένη της εκδοχή από μια έκδοση με ισχύ 1.000 ίππων.

Όλα δείχνουν ότι η Taycan, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της Porsche, θα ανανεωθεί στα σημεία στα τέλη του επόμενου έτους. Και όχι μόνο, μιας και οι ανήσυχοι μηχανικοί από το Zuffenhausen «μελετούν» ήδη μια νέα έκδοση που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας.

Πιο συγκεκριμένα, το ηλεκτρικό σεντάν των Γερμανών θα δεχτεί μια περιορισμένης έκτασης αναβάθμιση όσον αφορά τον σχεδιασμό των εξωτερικών επιφανειών που θα έχουν ως σημείο αναφοράς τους νέους, μεγαλύτερους προβολείς και τον ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα. Εντούτοις, η γενική εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση του αυτοκινήτου αναμένεται να παραμείνει η ίδια.

Μάλιστα, η facelift Taycan εθεάθη σε δοκιμές στη Γερμανία με το πρωτότυπο μοντέλο να φέρει ελάχιστο καμουφλάζ, όπως μπορείτε να δείτε στη συνέχεια.

Ως γνωστόν, η Porsche συνήθως ανανεώνει τα αυτοκίνητά της μετά από τέσσερα χρόνια, με ένα εντελώς νέο μοντέλο να έρχεται μετά από οκτώ χρόνια. Θυμίζουμε ότι η Taycan κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019, πράγμα που σημαίνει ότι η ανανεωμένη εκδοχή αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στα τέλη περίπου του 2023.

Πέραν των παραπάνω, η Porsche φέρεται να έχει στα σκαριά μια νέα παραλλαγή του ηλεκτρικού σπορ μοντέλου της. Διαθέτοντας πιο έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες των «κατασκόπων», η νέα αυτή έκδοση φημολογείται ότι θα φέρει την ονομασία Turbo GT, η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Cayenne πέρυσι και «περιγράφει» το μοντέλο που βρίσκεται πάνω από το Turbo S.

Porsche Taycan

Τι νέο αναμένεται να εισάγει η Taycan Turbo GT; Πρώτα και κύρια, ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης με τρεις ηλεκτροκινητήρες, που συνδυαστικά θα αποδίδουν 1.000 ή και περισσότερους ίππους, βάζοντας στο στόχαστρό της την κορυφαία έκδοση Plaid του αμερικανικού Tesla Model S.

Θυμίζουμε ότι η τρέχουσα Taycan Turbo S είναι ήδη το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο Nürburgring, έχοντας «γράψει» στην «Πράσινη Κόλαση» χρόνο 7 λεπτών των 33 δευτερολέπτων.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ