Επικαιρότητα Κόσμος

Καθ’ οδόν το νέο και ηλεκτρικό VW ID. Roomzz

H VW θα παρουσιάσει στην Έκθεση της Σαγκάης σε λιγότερο από δύο εβδομάδες από σήμερα το Roomzz, ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο της οικογένειας ID. που θα μπει στην παραγωγή το 2021.

Τα μέλη της ηλεκτρικής οικογένειας ID. της VW πολλαπλασιάζονται με γρήγορους ρυθμούς. Έτσι, μετά το χάτσμπακ ID. που θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στην Έκθεση της Φρανκφούρτης σε έκδοση παραγωγής, το ID. Crozz, το ID. Buzz, το ID. Vizzion και το ID. Buggy, σειρά έχει το Roomzz, ένα μεγάλο και ηλεκτρικό ασφαλώς SUV μοντέλο που θα παρουσιαστεί στις 15 Απριλίου στην Έκθεση της Σαγκάης. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική εταιρεία, το Roomzz θα μπει στην παραγωγή το 2021 και θα διατεθεί σε πρώτη φάση στην Κίνα και εν συνεχεία και στις υπόλοιπες αγορές της υφηλίου.

Και αυτό βασίζεται στο σπονδυλωτό δάπεδο MED του Ομίλου VW. Όπως ξεκάθαρα υποδηλώνει και το όνομά του, το πρωτότυπο σκοπεύει να θέσει νέα στάνταρ στη μεταβλητότητα του ευρύχωρου εσωτερικού προσφέροντας εντελώς νέες διαμορφώσεις καθισμάτων και υλικά υψηλής ποιότητας. Το πιο σημαντικό συστατικό του οχήματος είναι το σύστημα αυτόνομης οδήγησης IQ.DRIVE με το οποίο θα εξοπλίζεται συγκεντρώνονται. Μάλιστα, στο πρόγραμμα ID. Pilot το όχημα θα μπορεί να αυτοβούλως χωρίς την ενεργή παρέμβαση του οδηγού του (Επίπεδο 4).

«Το I.D. Roomzz μας δείχνει τι μπορούμε να περιμένουμε από τα ηλεκτρικά SUV μεγάλου μεγέθους στο μέλλον», δηλώνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού τη VW, Klaus Bischoff,

Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα μοντέλο που θα κληθεί να βρει στο εμπορικό του διάβα σε δύο χρόνια από σήμερα αντίστοιχα μοντέλα, με προεξέχον φυσικά το Tesla Model X.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου θα εφοδιάζεται με μια μπαταρία 111 kWh που αναμένεται να εξασφαλίζει αυτονομία κίνησης της τάξης των 600 χλμ._X.A.

Με τα νέα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση:

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου