top icon
Επικαιρότητα

Καθ’ οδόν το νέο Seat Ateca Cupra

Ένα crossover υψηλών επιδόσεων με γερμανική καρδιά και μεσογειακό ταμπεραμέντο.

Οι φήμες που ήθελαν τη Seat να ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια «καυτή» έκδοση του νεότοκου Ateca φαίνεται να επαληθεύονται, καθώς αυτή είναι η δεύτερη φορά που το εικονιζόμενο πρωτότυπο «πιάνεται» από το φωτογραφικό φακό των κατασκόπων μας χωρίς ίχνος εξωτερικού καμουφλάζ. Από τις εικόνες αυτές, άμεσα διακριτές είναι οι δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος, τα μεγαλύτερα φρένα και οι κόκκινες δαγκάνες τους, οι διαφορετικοί τροχοί, καθώς και οι πιο επιθετικές, πλην όμως διακριτικές, αεροδυναμικές αναβαθμίσεις περιμετρικά του αμαξώματος.

Παρά το γεγονός πως η ισπανική εταιρεία δεν έχει επισήμως αποκαλύψει τα χαρτιά της αναφορικά για την… ύπαρξη μιας τέτοιας έκδοσης, πολλώ δε μάλλον, για την κινητήρια μονάδα του Ateca Cupra, βέβαιο πρέπει να θεωρείται πως κάτω από το καπό θα φιλοξενείται ο γνωστός από την αντίστοιχη έκδοση του Leon 2λιτρος TSI της «μαμάς» VW, ο οποίος αναμένεται να αποδίδει με τις κατάλληλες ρυθμίσεις, περί τους 300 ίππους.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμάζουμε το νέο Seat Ateca 1.0 TSI Ecomotive

Σύμφωνα με τις προσδοκίες της Seat, οι ταπεινότερες εκδόσεις του Ateca αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στην κούρσα των πωλήσεων σε σχέση με εκείνες των υπολοίπων μελών της οικογένειας (Ibiza, Leon κοκ) καθιστώντας έτσι το μεσαίο crossover των Ισπανών το μοντέλο που μέσα στα προσεχή χρόνια θα αποτελέσει τον κεντρικό εμπορικό πυλώνα της μάρκας. Έως ότου, βέβαια, εμφανιστεί στο προσκήνιο το baby-crossover της εταιρείας, το οποίο θα τοποθετηθεί, από πλευράς μεγέθους, στην κλάση του Nissan Juke.

Το ντεμπούτο της έκδοσης Curpra του νέου Seat Ateca αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2017 και όχι άμεσα, όπως ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις των περισσότερων, ούτως ώστε να μην «επισκιαστεί» η πρεμιέρα των πιο mainstream εκδόσεων της συγκεκριμένης οικογένειας._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ