top icon
Επικαιρότητα

Κάθε νέο μοντέλο του PSA Groupe θα έχει από το 2019 μία ηλεκτρική ή υβριδική έκδοση

Το PSA Groupe ανακοινώνει το πλαίσιο των γενικότερων δεσμεύσεών του για μία ακόμα πιο «καθαρή» αυτοκίνηση.

Η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των οχημάτων του PSA Groupe αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που καθοδηγούν τις τεχνολογικές επιλογές του για περισσότερα από 20 χρόνια. Για την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων κινητικότητας, ο γαλλικός όμιλος έχει ήδη κάνει συγκεκριμένες και δημόσια αναγνωρισμένες, πλέον, τεχνολογικές επιλογές με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης τους οποίους διαθέτει στα μοντέλα του. Σήμερα, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και σε αυτό που με μία φράση αποκαλείται «επόμενη μέρα», ο όμιλος εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Opel/Vauxhall, διευρύνει την παλέτα των μονάδων κίνησης των οχημάτων του με νέους ηλεκτροκινητήρες με στόχο τα μέλη του PSA Groupe να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη μετάβαση σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις.

Η PSA επικεντρώνεται στην κατασκευή των μοντέλων της σε δύο πλατφόρμες, τις CMP και EMP2, οι οποίες είναι σε θέση να ενσωματώσουν κάθε κινητήρα -εσωτερικής καύσης, ηλεκτρικό ή υβριδικό. Και όχι μόνο, καθώς από το 2019 κάθε νέο μοντέλο που θα αναπτυχθεί από τις Peugeot, Citroën, DS και Opel/Vauhall θα διατίθεται παράλληλα σε ηλεκτρική ή υβριδική έκδοση. Τα πέντε εμπορικά σήματα της PSA θα προσφέρουν έτσι στο εγγύς μέλλον λύσεις καθαρής κινητικότητας με τη μορφή ηλεκτροκίνητων οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ή με υβριδικά συστήματα που θα εκπέμπουν λιγότερο από 49 g/χλμ. CO2.

Συνολικά, 15 νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα λανσαριστούν μέσα σε μόλις δύο χρόνια, εκ των οποίων 8 υβριδικά μοντέλα, όπως τα DS7 Crossback E-Tense 4×4, Peugeot 3008, Peugeot 508 και 508 SW, Citroën C5 Aircross και Opel Grandland X, καθώς και 7 ηλεκτρικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του DS3 Crossback E-Tense._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ