top icon
Επικαιρότητα

Το «καυτό» Peugeot 3008 θα είναι υβριδικό

Το… ρεύμα της εποχής επιτάσσει λύσεις φιλικά προσκείμενες προς το περιβάλλον.

Ως εκ τούτου, οι Γάλλοι της Peugeot αναμένεται να ακολουθήσουν και για την κορυφαία έκδοση του 3008 τις οικολογικές διαθέσεις της εποχής μας. Όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο βρετανικό autoexpress ο Υπεύθυνος Προϊοντικής Ανάπτυξης της Peugeot, Laurent Blanchet, την κίνηση για την επερχόμενη κορυφαία έκδοση του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2017» θα παρέχει μια υβριδική μονάδα, η οποία θα αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης και δύο ηλεκτροκινητήρες. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος θα είναι ο γνώριμος βενζινοκινητήρας τούρμπο των 1,6 λίτρων του γκρουπ PSA, ο οποίος θα μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς, με τους δύο «καθαρούς» να είναι εγκατεστημένοι στον πίσω άξονα της κατασκευής. Ως εκ τούτου, τα κορυφαίο μοντέλο της οικογένειας 3008 θα είναι… τεχνητά τετρακίνητο αποδίδοντας, όπως αποκάλυψε ο Laurent Blanchet, τουλάχιστον 300 συνδυαστικούς ίππους.

Όπως διευκρίνισε ο Γάλλος, η συγκεκριμένη έκδοση του 3008 θα φέρει το γνώριμο σε όλους προσωνύμιο «GTi», μιας και δεν θα διαθέτει καθαρόαιμα χαρακτηριστικά που να συνάδουν με το ένδοξο αυτό λογότυπο της Peugeot.

«Το υβριδικό 3008 θα είναι ένα σπορ αυτοκίνητο, αλλά το σήμα GTi προορίζεται για μικρά χάτσμπακ οχήματα.  Ένα 3008 με το σήμα GTi θα ήταν υπερβολικό. Ίσως, αντί αυτού, να χρησιμοποιήσουμε το GT», ξεκαθάρισε ο Laurent Blanchet.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η πρεμιέρα του νέου υβριδικού Peugeot 3008 αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2019, εποχή που θα δούμε και άλλα «καυτά» SUV της κατηγορίας να πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους. Ένα από αυτά είναι και το Seat Ateca Cupra, το οποίο θα κινείται, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αποκλειστικά από θερμικό κινητήρα, και μάλιστα 2λιτρο, με απόδοση που θα κυμαίνεται σε ανάλογα επίπεδα.

Την ίδια στιγμή, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως και η Ford εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παρουσιάσει και αυτή με τη σειρά της στο εγγύς μέλλον μια έκδοση του γνώριμου Kuga, το οποίο θα κοσμείται από τα επίσης γνωστά αρχικά RS._Χ.Α. 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ