top icon
Κόσμος

Κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τρις ευρώ για την Tesla

To ράλλυ στην τιμή της μετοχής της Tesla συνεχίζεται, με τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας του Elon Musk και Νο 1 κατασκευαστή παγκοσμίων στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να ξεπερνά χθες το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

H χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας ενοικιάσεων Hertz – η οποία παρήγγειλε από την Tesla όχι λιγότερα από 100.000 αντίτυπα του Model 3 αξίας 4,3 δις δολαρίων για τις επιχειρηματικές της ανάγκες σε Ευρώπη και ΗΠΑ – αποτέλεσε μία ακόμα αφορμή για την εκτίναξη της μετοχής της αμερικανικής εταιρείας που χθες ξεπέρασε τα 1.000 δολάρια ανά μετοχή καταγράφοντας σε ένα 24ώρο αύξηση άνω του 12%.

Το γεγονός αυτό εκτόξευσε τη συνολική χρηματιστηριακή της αξία στα επίπεδα ρεκόρ του 1,024 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν έγκυροι αναλυτικές, μόλις έξι είναι οι εταιρείες των οποίων η κεφαλαιοποίηση υπερβαίνει αυτή τη στιγμή το ιλιγγιώδες φράγμα του 1 τρις δολαρίων. Εκτός από την Tesla, πρόκειται για τις Saudi Aramco, Apple, Microsoft, Alphabet (λέγε με Google) και Amazon.

Αξίζει εδώ να θυμηθούμε ότι στις αρχές του 2020 η κεφαλοποίηση της Tesla έφτασε για πρώτη φορά τα 100 δις δολάρια – και έτσι σήμερα η τελευταία εμφανίζεται κατά 10 φορές μεγαλύτερη σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Με βάση τις επίσημες τιμές διαπραγμάτευσης των μετοχών, η αξία της Tesla υπερβαίνει αυτή τη στιγμή το άθροισμα των αντιστοίχων των Toyota (240 δις δολάρια), VW (145 δις δολάρια), BYD (111 δις δολάρια), Daimler (102 δολάρια), GM (83 δις δολάρια), Great Wall (76 δις δολάρια), Nio (67 δις δολάρια), BMW (66 δις δολάρια), Ford (63 δις δολάρια) και Stellantis (63 δις δολάρια).

Θυμίζουμε ότι ο CEO της Tesla κατέχει αυτή τη στιγμή όχι λιγότερο από το 23% των μετοχών της εταιρείας συνολικής αξίας, αυτή τη στιγμή, 230 δις δολαρίων.

TESLA SUPERCHARGER

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ