top icon
Επικαιρότητα

«Κεντρομήχανη» η νέα Porsche 911 RSR

Το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε, καθώς η νέα αγωνιστική μηχανή της Porsche για τις 24 Ώρες του Μαν και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής έχει εγκατεστημένο τον «επίπεδο» κινητήρα της εμπρός από τον πίσω άξονα!

Σίγουρα πρόκειται για μια εξέλιξη με μεγάλο ενδιαφέρον, μιας και οι αγώνες ανέκαθεν αποτελούν το καλύτερο πεδίο δοκιμών για την ανάπτυξη λύσεων και τεχνολογιών που κάποια στιγμή θα μεταφερθούν στα αυτοκίνητα παραγωγής. Εν προκειμένω, η Porsche, εκμεταλλευόμενη τις ελευθέριες που παρέχει ο κανονισμός της FIA προκειμένου να είναι η εφικτή η εγκατάσταση μεγαλύτερων διαχυτών στο πίσω μέρος, πήρε τη μεγάλη απόφαση «φέρνοντας» τον κινητήρα της νέας 911 RSR εμπρός από τον πίσω άξονα. Δηλαδή, στο κέντρο του αμαξώματος!

Η τοποθέτηση του κινητήρα στο κέντρο, εκτός του γεγονότος ότι βοηθά στην «ανάπτυξη» μεγαλύτερων διαχυτών στο πίσω μέρος, επομένως και την ανάπτυξη μεγαλύτερης κάθετης δύναμης, αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά και στη βελτίωση της κατανομής του βάρους εμπρός και πίσω.

Η νέα 911 RSR, η οποία αποκαλύφθηκε πριν λίγο στο Λ. Άντζελες των ΗΠΑ, διαθέτει αναθεωρημένη αεροδυναμική περιμετρικά του επιβλητικού της αμαξώματος, νέα ανάρτηση και αναβαθμισμένο πλαίσιο σε αρκετά σημεία του.

Χαρακτηριστικά, ο Frank-Steffen Walliser, ο επικεφαλής της Porsche Motorsport, δήλωσε για τη νέα 911 RSR: «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξέλιξη στην ιστορία των κορυφαίων GT μοντέλων της Porsche».

Σε αντίθεση με τη σχετική φημολογία, την κίνηση εξακολουθεί να προσφέρει ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας 4,0 λίτρων, με απόδοση 510 ίππων. Ο τελευταίος συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων, μπλοκέ διαφορικό καθώς και με συμπλέκτη που διαθέτει αγωνιστικό δίσκο κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Ένας ακόμα νεοτερισμός της νέας 911 RSR είναι η υιοθέτηση ενός συστήματος Πέδησης Εκτάκτου Ανάγκης, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής(!), το οποίο, σύμφωνα με την Porsche, θα συμβάλλει στη μείωση των «επαφών» στους αγώνες. Μένει να δούμε το πως, βέβαια…

Η αγωνιστική πρεμιέρα του νέου όπλου της Porsche θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του προσεχούς Ιανουαρίου στο δημοφιλή αγώνα της Daytona._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ