top icon
Επικαιρότητα

«Κεντρομήχανο» 2θεσιο σπορ μοντέλο από την Tata

Η ινδική εταιρεία θα παρουσιάσει υπό την «ομπρέλα» της θυγατρικής της εταιρείας, Tamo, ένα πρωτότυπο σπορ μοντέλο που θα έχει τον κινητήρα του τοποθετημένο στο κέντρο του αμαξώματος.

Η Tata είναι μια εταιρεία που έχει ταυτίσει το όνομά της με το χαμηλού κόστους μοντέλο Nano, αλλά και με την «κατοχή» της βρετανικής Jaguar-Land Rover από το 2008 μέχρι και σήμερα. Σήμερα, η μεγαλύτερη ινδική εταιρεία κατασκευής οχημάτων πραγματοποιεί ένα ακόμα άλμα λανσάροντας τη θυγατρική εταιρεία Tamo, η οποία θα «φέρει» στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης ένα πρωτότυπο μοντέλο με σπορ χαρακτηριστικά. Και, μάλιστα, με προδιαγραφές που σίγουρα κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Πιο συγκεκριμένα, θα πρόκειται για ένα «μικρό» κουπέ με δύο αποκλειστικά θέσεις και τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο του αμαξώματος. Το νέο Tamo Futuro, όπως επισήμως θα αποκαλείται, θα κατασκευαστεί από τα μέσα του 2018 και εξής σε μολις 250 αντίτυπα αποτελώντας ουσιαστικά έναν «τεχνολογικό κράχτη» για το νεοσύστατο αυτό παρακλάδι της Tata.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες, την κίνηση θα παρέχει ένας κινητήρας 1,2 λίτρων με τούρμπο, ο οποίος θα αποδίδει 180 ίππους κινώντας ένα αμάξωμα που δεν θα υπερβαίνει σε βάρος τα 800 κιλά. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως για την κατασκευή του πλαισίου υπεύθυνος είναι ο Ιταλός, Marcello Gandini, ο οποίος είναι γνωστός στο χώρο της αυτοκίνησης από τις μοναδικές τετράτροχες δημιουργίες που σχεδίασε κατά τη διάρκεια της θητείας του στον οίκο Bertone. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγεται και οι εμβληματικές Lamborghini Countach, Miura και Diablo…_X.A

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ