top icon
Επικαιρότητα

To κεντρομήχανο Hyundai RM16 Ν στο ‘Ring

Στα χνάρια του Renault Clio V6. Τουλάχιστον από πλευράς προδιαγραφών…

Ο κατασκοπευτικός φακός συνέλαβε στο Nurburgring ένα ακόμα ενδιαφέρον τετράτροχο να πραγματοποιεί τις «προβλεπόμενες» δοκιμές εξέλιξης στη γερμανική πίστα-δυναμόμετρο. Ο λόγος για το πρωτότυπο RM16 Ν της Hyundai, το οποίο κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά αν πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που κάποια στιγμή θα δούμε στη γραμμή παραγωγής του Κορεάτη κατασκευαστή ή για ένα όχημα… επίδειξης των δυνατοτήτων της μάρκας, στο οποίο αυτή την εποχή δοκιμάζονται νέες τεχνολογίες.

Σχεδιαστικά, πάντως, όλα μαρτυρούν πως τη βάση για το RM16 N προσφέρει το 4θυρο Veloster, με τους σχεδιαστές να έχουν προβεί ειδικά για την περίσταση σε επεμβάσεις στο μεταξόνιο και –φυσικά- στα πάνελ των εξωτερικών επιφανειών, πολλές από τις οποίες είναι κατασκευασμένες από ανθρακονήματα για λόγους που συνδέονται με τη μείωση του βάρους.

Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη, οι πρώτες μη επιβεβαιωμένες από επίσημα χείλη πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν 4κύλιδρο κινητήρα τούρμπο, με απόδοση που θα υπερβαίνει τους 300 ίππους ή εναλλακτικά για έναν V6, με ισχύ που φλερτάρει τους 350 ίππους. Ωστόσο, το πιο πιθανό σενάριο φαντάζει να είναι το πρώτο, με τον κυλινδρισμό να περιορίζεται στα 2,0 λίτρα, επιλογή που αναμένεται να δούμε στις κορυφαίες εκδόσεις των σπορ μοντέλων της νεοσυσταθείσας οικογένειας N Perfromance της Hyundai.

Όπως και αν είναι η καρδιά του εικονιζόμενου… θηρίου που βρίσκεται εγκατεστημένο στο κέντρο του πλαισίου, βέβαιο είναι πως η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων αλλά και ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου μπλοκέ διαφορικού._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ