top icon
Επικαιρότητα

Κέρδη για το Groupe PSA στο πρώτο εξάμηνο του έτους

Ο γαλλικός όμιλος κατάφερε να καταγράψει θετικό πρόσημο στην κερδοφορία του κατά τη διάρκεια του δύσκολου, πρώτου τριμήνου του έτους παρά την αναμενόμενη πτώση των πωλήσεων, ελέω Covid19.

Το Groupe PSA ξεπέρασε με επιτυχία τον ύφαλο των μειωμένων, ελέω Covid19, πωλήσεων, καταγράφοντας κέρδη κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της χρονιάς.

«Τον Ιούνιο παρατηρήθηκε μεγάλη ανάκαμψη στις πωλήσεις μας, κάτι που είδαμε να συμβαίνει και τον Ιούλιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Philippe de Rovira, επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικών του γαλλικού ομίλου.

Στις επίσημες ανακοινώσεις τους οι Γάλλοι επαναεπιβεβαίωσαν τον μεσοπρόθεσμο στόχο του ομίλου αναφορικά με το προσδοκώμενο περιθώριο λειτουργικού κέρδους του Groupe PSA, το οποίο, παρά την κρίση, αναμένεται να κυμανθεί τη διετία 2019-2021 άνω του 4,5%.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, τα καθαρά κέρδη του Groupe PSA για το πρώτο εξάμηνο του 2020 άγγιξαν τα 595 εκατ. ευρώ, έναντι 1,83 δις ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Κι αυτό παρά την πτώση των εσόδων κατά 34,5% στο H1 του 2020 (σε απόλυτα νούμερα στα ταμεία του Groupe PSA μπήκαν 25,12 δις ευρώ) και τη μείωση του περιθωρίου κέρδους του ομίλου από 8,5% που ήταν στα τέλη του 2019, στο 3,7% τον Ιούνιο.

Για το σύνολο της χρονιάς, το Groupe PSA, το οποίο βρίσκεται σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την FCΑ προκειμένου οι δύο όμιλοι να συγχωνευτούν στις αρχές του 2021 υπό τη σκέπη μιας κοινής εταιρείας με την ονομασία Stellantis, αναμένει μείωση στις πωλήσεις τους σε όλες τις βασικές αγορές του πλανήτη – και συγκεκριμένα 25% στην Ευρώπη, 30% σε Ρωσία και Λ. Αμερική και 10% στην Κίνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ