top icon
Επικαιρότητα

Κέρδη κατέγραψε η Tesla στο πρώτο τρίμηνο του έτους

Η Tesla ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους καταγράφοντας κέρδη για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Η υγειονομική κρίση που πλήττει την αυτοκινητοβιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο έχει ως (προφανή) συνέπεια πολλά από τα μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής να καταγράφουν ο ένας μετά τον άλλο σημαντικές οικονομικές απώλειες για το σύνολο των δραστηριοτήτων τους στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Εντούτοις, ο εν λόγω «κανόνας» φαίνεται να μην εμπίπτει στην περίπτωση της Tesla, η οποία αργά χθες το βράδυ ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή της τάξης των 0,09 δολαρίων και έσοδα της τάξης των 5,985 δις δολάρια.

Από το παραπάνω ποσό, ο αυτοκινητικός κλάδος της αμερικανικής εταιρείας συγκέντρωσε τη μερίδα του λέοντος, και συγκριμένα 5,1 δις δολάρια, εκ των οποίων το 7% προέρχεται από έσοδα που προέρχονται από την παραχώρηση περιβαλλοντικών «πόντων» σε άλλους κατασκευαστές – όπως η FCA για παράδειγμα. Αξίζει να σημειωθεί πως την αντίστοιχη περίοδο του 2019, ο κλάδος αυτοκινήτων της Tesla είχε καταγράψει έσοδα που έφτασαν τα 4,54 δις δολάρια, ενώ στο τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, που παραδοσιακά αποτελεί το καλύτερο για την αμερικανική εταιρεία λόγω του υψηλού αριθμού παραδόσεων, στα 7,28 δις δολάρια.

Ως αποτέλεσμα των θετικών οικονομικών της επιδόσεων, το περιθώριο λειτουργικού κέρδους της Tesla ανήλθε για το πρώτο τρίμηνο του έτους στο καθ’ όλα εντυπωσιακό 25,5%. Μετά την ανακοίνωση των παραπάνω αποτελεσμάτων, η τιμή της μετοχής της αμερικάνικης εταιρείας αυξήθηκε έτι περαιτέρω (+8%) αγγίζοντας ανά μονάδα τα 871 δολάρια.

Διαβάστε εδώ όλα τα στοιχεία για τις εμπορικές επιδόσεις της Tesla στο Q1 2020

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ