Επικαιρότητα Κόσμος

Kia και Hyundai ανακοινώνουν την αυτονομία των e-Niro και Kona Electric

Ο όμιλος ανακοίνωσε σήμερα τα πιστοποιημένα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του WLTP, στοιχεία αυτονομίας των ηλεκτρικών Hyundai Kona Electric και Kia e-Niro.

Η προσαρμογή όλων των κατασκευαστών στις προδιαγραφές που επιβάλει το πρωτόκολλο του WLTP στην Ευρώπη δίνει στις Hyundai και Kia την ευκαιρία να πιστοποιήσουν και με τη… βούλα πλέον τη μέγιστη αυτονομία των δύο ηλεκτρικών τους προτάσεων: των Kona Electric και e-Niro. Σύμφωνα λοιπόν με σημερινές ανακοινώσεις των δύο εταιρειών, για τις εκδόσεις με τη μπαταρία των 39,2 kWh και 64 kWh, η αυτονομία κίνησης του Kona Electric διαμορφώνεται στα 289 και 449 χλμ. Για το e-Niro, οι αντίστοιχες επιδόσεις είναι 289 και 455 χλμ.

Θυμίζουμε πως οι εκδόσεις με τη μπαταρία των 39,2 kWh και 64 kWh συνοδεύονται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 135 ίππων και 204 ίππων αντίστοιχα, που εξασφαλίζουν στο μεν Kona Electric επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 9,2 και 7,6 δλ., στο δε e-Niro, 9,8 και 7,8 δλ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο χρόνος για μία πλήρη φόρτιση στις εκδόσεις με τη μπαταρία των 39,2 kWh ανέρχεται στις 6 ώρες και 10 λεπτά, ενώ για αυτή των 64 kWh στις 9 ώρες και 40 λεπτά. Σε ταχυφορτιστή όμως 100 kW αμφότερες οι μπορούν να ανακτήσουν το 80% της ενέργειάς τους σε μόλις 54 λεπτά._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου