Επικαιρότητα Κόσμος

Kia Motors: Αύξηση πωλήσεων τον Ιανουάριο

Οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις της Κia Motors σε επιβατικά αυτοκίνητα, οχήματα ελεύθερου χρόνου και επαγγελματικά έφτασαν τις 215.112 μονάδες τον πρώτο μήνα της χρονιάς, σημειώνοντας αύξηση 2,5% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019.

Οι πωλήσεις στην Κορέα παρουσίασαν μια μικρή πτώση στις 37.050 μονάδες, από 38.010 πέρυσι, λόγω της μείωσης των εργάσιμων ημερών στη χώρα ως συνέπεια των μεγάλων αργιών για το νέο έτος. Οι πωλήσεις χαρακτηρίστηκαν από την επιτυχία του ολοκαίνουργιου K5 fastback της τρίτης γενιάς που παρουσιάστηκε στην αγορά το Δεκέμβριο του 2019, καθώς και από τη συνεχιζόμενη δημοτικότητα του κόμπακτ SUV Seltos. Οι πωλήσεις εκτός Κορέας αυξήθηκαν κατά 3,6% στις 178.062 μονάδες, έναντι 171.860 μονάδων στο προηγούμενο έτος. Το SUV Niro, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών και plug-in υβριδικών εκδόσεών του, συνέβαλε στην ανάπτυξη με αύξηση 27,5%, καθώς οι πωλήσεις του έφτασαν τις 9.587 μονάδες. Το SUV Sportage ήταν το παγκόσμιο best seller της Kia, με πωλήσεις 29.996 μονάδων, ενώ ακολουθεί το Rio με 18.980 μονάδες. Η Kia Motors αναμένει μια νέα δυναμική πωλήσεων χάρη σε έναν «χρυσό κύκλο» νέων μοντέλων, που θα βοηθήσει την εταιρεία να αντιμετωπίσει την τάση χαμηλής ανάπτυξης που επικρατεί στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Να σημειώσουμε ότι στην ελληνική αγορά η Kia μπαίνει σε μια δυναμική τροχιά πωλήσεων αφού πλέον συμπληρώθηκε όλη η γκάμα της, με την προσθήκη του νέου XCeed και την πλήρη διαθεσιμότητα όλων των εκδόσεων του Stonic. Αυτά τα δύο οδήγησαν την Kia να καταλάβει μια θέση στην πρώτη δεκάδα με 382 πωλήσεις, έχοντας ταυτόχρονα κατακτήσει μερίδιο 5,5% της αγοράς που αντιστοιχεί σε 332 ταξινομήσεις νέων οχημάτων καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στις λιανικές πωλήσεις.

Δελτίο Τύπου

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου