Επικαιρότητα Κόσμος

Κίνηση σε όλους τους τροχούς για όλες τις μελλοντικές Mercedes-AMG

Η ζήτηση για μοντέλα της Mercedes-AMG με κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς φθίνει, δηλώνει το αφεντικό της γερμανικής φίρμας, Tobias Moers.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό Autocar, ο Tobias Moers μίλησε για τις επερχόμενες τάσεις στους κόλπους της Mercedes-AMG και ειδικότερα στη μειωμένη ζήτηση για μοντέλα της εταιρείας με κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. «Οι πελάτες έδωσαν την απάντηση και οι περισσότεροι από αυτούς θέλουν τετρακίνηση», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Γερμανού μάνατζερ.

«Όταν διαθέταμε την Mercedes-AMG E-Class σε εκδόσεις με κίνηση πίσω και προαιρετικά στους τέσσερις τροχούς, το 90%  των αγοραστών επέλεγαν τη δεύτερη. Στη νέα Ε63, χάρη στο drift mode, έχει κανείς στη διάθεσή του ένα πισωκίνητο μοντέλο που είναι και τετρακίνητο».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η ναυαρχίδα της γκάμας (βλ. GT) θα μπορούσε να αποκτήσει ένα αντίστοιχο σύστημα, ο Tobias Moers, είπε:

«Όταν συζητάμε με πελάτες για την GT, η κουβέντα έχει να κάνει με την τετρακίνηση. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό μας, αυτό είναι το μειονέκτημα της AMG. Οι άνθρωποι στο Μόναχο, για παράδειγμα, πάντα ζητούν τετρακίνηση, κάτι που νομίζω ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια και τη σταθερότητα».

Μιλώντας για τους κινητήρες των επερχόμενων μοντέλων, ο Tobias Moers άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ο γνωστός 4λιτρος V8 κινητήρας της Mercedes-AMG να αποκτήσει τη… συντροφιά ενός ηλεκτροκινητήρα.

«Δεν πρόκειται να πιέσουμε στο μέλλον ώστε να αυξήσουμε παραπάνω την απόδοση του V8».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, ο ισχυρός άνδρας της Mercedes-AMG επιβεβαίωσε πως ένα υβριδικό σύστημα με ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα θα κάνει την εμφάνισή του στο «σώμα» της AMG GT 4door._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου