Επικαιρότητα Κόσμος

Κινητήρες αξίας 3,5 εκ. € έκαναν «φτερά» από εργοστάσιο της Jaguar-Land Rover

Οι ληστές κατάφεραν με κινηματογραφικό ομολογουμένως τρόπο να διαφύγουν της σύλληψης έχοντας προηγουμένως αποσπάσει μέσα από τις φυλασσόμενες επί 24ώρου βάσεως κεντρικές εγκαταστάσεις της JLR που βρίσκονται Solihull της Μ. Βρετανίας, δύο τρέιλερ φορτωμένα με άγνωστο αριθμό καινούργιων κινητήρων.

Σύμφωνα με την The Coventry Telegraph, οι ληστές κατάφεραν με πλαστά προφανώς παραστατικά να μπουν ανενόχλητοι την περασμένη Τρίτη με τη βοήθεια ενός κλεμμένου φορτηγού στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου που βρίσκονται στο Solihull κατευθυνόμενοι εν συνεχεία στο χώρο στον οποίο οι ιθύνοντες της Jaguar-Land Rover αποθηκεύουν προσωρινά πάνω σε ειδικά διαμορφωμένα τρέιλερ τους «έτοιμους» κινητήρες τους. Αφού κότσαραν στο φορτηγό που είχαν στη διάθεσή τους ένα από αυτά, κατόπιν βγήκαν σαν… κύριοι από την κεντρική πύλη με άγνωστη, μέχρι και αυτή τη στιγμή, κατεύθυνση. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, λίγες ώρες αργότερα οι θρασύτατοι ληστές έκαναν εκ νέου την εμφάνισή τους και με την ίδια ακριβώς τακτική και μεθοδολογία, κατάφεραν μέσα σε μόλις έξι λεπτά να αποσπάσουν ένα ακόμα τρέιλερ φορτωμένο με κινητήρες!

Προς τα παρόν, η JLR δεν έχει ξεκαθαρίσει πόσοι ακριβώς κινητήρες…. έκαναν φτερά, ωστόσο, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, το κόστος του πολύτιμου φορτίου αποτιμάται κοντά στα 3,5 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Birmingham Mail, πριν τρία περίπου χρόνια οι εγκαταστάσεις του Solihull είχαν γίνει ξανά στόχος ληστών, οι οποίοι με πανομοιότυπο τρόπο κατάφεραν να διαφύγουν με λεία κινητήρες συνολικής αξίας 1,5 εκ. ευρώ. Τυχαίο;_Χ.Α.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Έλληνας οδηγός ράλλυ;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου