Επικαιρότητα Κόσμος

Kinto, το νέο εμπορικό σήμα της Toyota στην παροχή υπηρεσιών κινητικότητας

Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκαινιάζει ένα νέο εμπορικό σήμα που φέρει την ονομασία Kinto, το οποίο είναι εστιασμένο στην παροχή υπηρεσιών κινητικότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου σχεδίου και οράματος της Toyota προκειμένου να εξελιχθεί σε μια εταιρεία κινητικότητας παρέχοντας όλα τα είδη υπηρεσιών που σχετίζονται με τη μεταφορά ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Η Toyota στοχεύει να αυξήσει την προσφορά των εν λόγω υπηρεσιών διατηρώντας παράλληλα τις παραδοσιακές πωλήσεις οχημάτων και στόλων μέσω μιας στρατηγικής που οργανώνεται γύρω από τέσσερις πυλώνες:

α) Την χρήση μιας ξεχωριστής μάρκας για να απευθυνθεί σε νέες κατηγορίες χρηστών κινητικότητας - από ιδιώτες έως εταιρικούς πελάτες.

β) Την αύξηση του μεριδίου της στην αγορά πλήρους μίσθωσης υπηρεσιών (Full Service Lease).

γ) Την χρήση δεδομένων και τη συνδεσιμότητα των οχημάτων για την ανάπτυξη υπηρεσιών, όπως το car-sharing, carpooling ή την χρήση οχήματος μέσω συνδρομής.

δ) Την προετοιμασία ενσωμάτωσης στις μεταφορές της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Το όνομα της νέας μάρκας προέρχεται από την ιαπωνική λέξη Kintoun, το οποίο δεν είναι παρά ένα… cloud που παρέχει μεταφορικές υπηρεσίες κατά παραγγελία σε έναν διάσημο χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων στην Ιαπωνία! Ακριβώς όπως και το Kintoun, έτσι και η μάρκα Kinto της Toyota επιθυμεί να είναι διαθέσιμη κάθε φορά που ένας πελάτης αναζητά εύκολους και έξυπνους τρόπους να κινηθεί, οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Σε πρώτη φάση, οι υπηρεσίες της Kinto που θα εισαχθούν σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές είναι οι εξής:

Kinto One: πρόκειται για μια υπηρεσία μίσθωσης που θα παρέχει σημαντικές διευκολύνσεις στην ιδιοκτησία ενός οχήματος καταβάλλοντας κάθε μήνα το σχετικό αντίτιμο.

Kinto Share: πρόκειται για μια υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτων η οποία θα κάνει χρήση μιας μεγάλης γκάμας υβριδικών οχημάτων. Η υπάρχουσα υπηρεσία car-sharing της Toyota Yuko, η οποία λειτουργεί ήδη σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης (Δουβλίνο, Βενετία, Κοπεγχάγη και Μαδρίτη), θα μετονομασθεί σε Kinto.

Kinto Join: πρόκειται για μια υπηρεσία carpooling, που θα «συνδέει» τους εργαζόμενους που επιθυμούν να μοιραστούν την καθημερινή διαδρομή προς την εργασία

Kinto Flex: Μίσθωση αυτοκινήτων βάσει συνδρομής.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου