top icon
Επικαιρότητα

Κιβώτια της Aisin θα κατασκευάζει η PSA

Σε συμφωνία φέρεται να ήρθαν οι δύο μεριές προκειμένου το γαλλικό γκρουπ να κατασκευάζει εν Ευρώπη, στις δικές του μονάδες παραγωγής, συστήματα μετάδοση της ιαπωνικής εταιρείας.

Το deal, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα μέσα στον επόμενο κιόλας μήνα, φέρνει πιο «κοντά» στην τελική γραμμή παραγωγής των μοντέλων της PSA τα αυτόματα κιβώτια του Ιάπωνα κατασκευαστή. Όπως επεσήμαναν σήμερα μη κατονομαζόμενες πηγές σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι Γάλλοι (και δη εκείνοι της Peugeot) προσπάθησαν να πείσουν τους ανθρώπους της Aisin να δημιουργήσουν από κοινού μια μονάδα κατασκευής συστημάτων μετάδοσης στην Ευρώπη. Ωστόσο, η πρόταση της PSA δεν βρήκε γόνιμο έδαφος, μιας και η ιαπωνική εταιρεία προτίμησε απλώς να παραχωρήσει στο γκρουπ τα δικαιώματα κατασκευής των αυτόματων κιβωτίων της. Και συγκεκριμένα, των EAT6 και EAT8.

«Κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε συζητήσεις τόσο με την Aisin όσο και με όλους τους προμηθευτές μας με σκοπό την προμήθεια εξαρτημάτων από πηγές που θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τελικό καταναλωτή», δηλώνουν με έμφαση οι ιθύνοντες της PSA.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η εν λόγω συμφωνία αναμένεται να «πλασαριστεί» στο εγχώριο πολιτικό προσωπικό της Γαλλίας ως μία ακόμα… νίκη που έρχεται να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή μειώνοντας τις εισαγωγές προϊόντων από τρίτες χώρες.

Επί του παρόντος, η PSA αγοράζει τα κιβώτια ταχυτήτων ΕΑΤ6/ΕΑΤ8 της Aisin -η οποία, παρεμπίπτοντος ανήκει στην… Toyota- τα οποία κατασκευάζονται στην Ιαπωνία και την Κίνα για λογαριασμό των Peugeot, Citroen και DS. Έτσι, με την συναρμολόγησή τους εντός Γαλλίας θα μειωθεί, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται και ο όποιος συναλλαγματικός κίνδυνος, ενώ συγχρόνως θα ενδυναμωθούν και οι μονάδες του Metz και του Valenciennes της PSA, στις οποίες ήδη κατασκευάζονται για λογαριασμό της γαλλικής εταιρείας διάφοροι τύπου συστημάτων μετάδοσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα αυτόματα κιβώτια που τα ως άνω κιβώτια, τα οποία θα κατασκευάζονται στις μονάδες της PSA, τυπικά δεν θα φέρουν τα σήματα της Aisin._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ