top icon
Επικαιρότητα

Κλεφτή ματιά στο εσωτερικό του Skoda Vision iV concept

Η Skoda προσφέρει σήμερα μια δεύτερη γεύση του ηλεκτρικού πρωτοτύπου Vision iV που θα δούμε στη Γενεύη αποκαλύπτοντας ένα σκίτσο του εσωτερικού του.

Η Skoda θα παρουσιάσει το επόμενο βήμα της προς την ηλεκτρική κινητικότητα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (5-17 Μαρτίου) με την παγκόσμια πρεμιέρα του πρωτοτύπου Vision iV που βασίζεται στο δάπεδο Modular Electric Drive Kit (MEB) του VW Group. Το πρωτότυπο συνδυάζει ένα αθλητικό παρουσιαστικό που παραπέμπει σε κουπέ όχημα, στο οποίο κύρια χαρακτηριστικά είναι οι τονισμένοι θόλοι, η έντονη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος και – φυσικά- οι τροχοί των 22 ιντσών.

Ένα ακόμα στοιχείο που τραβά το βλέμμα είναι η απουσία εξωτερικών καθρεπτών, καθώς τη θέση τους (όπως συμβαίνει και με το ομόσταβλο e-tron της Audi) έχουν πάρει κάμερες σε σχήμα… φτερών του καρχαρία. Από εκεί και πέρα, στην τονισμένη εμπρός μάσκα εντύπωση προκαλεί η οριζόντια φωτεινή λωρίδα, ενώ πίσω πρωταγωνιστικός είναι ο ρόλος των έντονων ακμών, των φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED καθώς και του «φωτεινού» και κόκκινου για την περίσταση λογοτύπου της τσέχικης εταιρείας.

Σήμερα το πρωί η τσέχικη εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο σκίτσο του πρωτοτύπου, στο οποίο απεικονίζεται ο εσωτερικός του διάκοσμος. Σε αυτόν, κύρια χαρακτηριστικά είναι η απουσία του κεντρικού τούνελ μετάδοσης που συναντάμε στα συμβατικά οχήματα, ο μεγάλος αριθμός αποθηκευτικών χώρων και φυσικά η «αιωρούμενη» οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων της Skoda που δεσπόζει στο ταμπλό.

Σύμφωνα με τους Τσέχους, το 2019 σηματοδοτεί την είσοδο της Skoda στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, 124 χρόνια μετά την ίδρυσή της. Η αρχή θα γίνει με το plug-in υβριδικό Skoda Superb και εν συνεχεία μέσα στο ίδιο έτος, με την «φουλ» ηλεκτρική έκδοση του Citgo. Το 2020, θα ακολουθήσουν τα πρώτα οχήματα που θα βασίζονται στο δάπεδο MEB. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Skoda έχει προγραμματίσει να επενδύει περίπου 2 δις € σε εναλλακτικά συστήματα κίνησης και νέες υπηρεσίες κινητικότητας εισάγοντας στις κατά τόπου αγορές περισσότερα από 10 ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2022._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ