Επικαιρότητα Κόσμος

Κλεφτή ματιά στο νέο Seat Leon

Ακριβώς σε δύο εβδομάδες από σήμερα η Seat θα αποκαλύψει πλήρως το νέο Leon.

Μετά τα αποκαλυπτήρια του ομόσταβλου VW Golf αλλά και του Skoda Octavia είναι η σειρά της Seat να παρουσιάσει τη δική της πρόταση στη μικρομεσαία κατηγορία. Που φυσικά δεν είναι άλλη από το νέο Seat Leon, που αισίως θα γυρίσει στις 28 Ιανουαρίου την τέταρτη κατά σειρά σελίδα του – η τρίτη γενιά έκανε το ντεμπούτο της το 2012.

Από παλαιότερες teaser φωτογραφίες, η Seat έχει αποκαλύψει σε μεγάλο βαθμό μερικά από τα βασικά σχεδιαστικά γνωρίσματα του νέου Leon. Όπως είναι, για παράδειγμα, τα LED φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος καθώς και τμήμα του εσωτερικού διακόσμου, που φυσικά θα υιοθετεί πολλά στοιχεία τεχνολογίας από το VW Golf.

Σήμερα, χάρη σε μία νέα teaser φωτογραφία, η ισπανική εταιρεία μας παρουσιάζει τμήμα των… οπισθίων του νέου της «χατς», το οποίο χαρακτηρίζεται από μια «λωρίδα» που ενώνει τα φωτιστικά σώματα, τα οποία κοσμούν με τη σειρά τους μία πίσω πόρτα με κυρτό σχήμα.

Προς το παρόν, η Seat δεν αποκαλύπτει τις τεχνικές περγαμηνές του νέου της μοντέλου. Ωστόσο, γνωστό είναι ότι το νέο Leon θα χρησιμοποιεί τους πολλούς, αν όχι όλους, από τους θερμικούς κινητήρες του Golf υιοθετώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του και plug-in υβριδικές μονάδες με ηλεκτρική αυτονομία κοντά στα 50 χλμ.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το νέο Leοn θα είναι διαθέσιμο σε 5θυρες και στέισον βάγκον εκδόσεις, ενώ αργότερα τη γκάμα θα πλαισιώσει και μία crossover παραλλαγή, η οποία θα «πατά», όπως και οι άλλες δύο, στη νεότερη εκδοχή του δαπέδου MQB του VW Group.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου