05 Οκτ 2017

Koenigsegg Agera RS: 36.44 για το 0-400-0 χλμ./ώρα (+video)

Οι Σουηδοί μίλησαν κατατροπώνοντας -και μάλιστα με διαφορά- την Bugatti Chiron.

Koenigsegg Agera RS

Με χθεσινοβραδινή μας ανάρτηση (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ) σας είχαμε προαναγγείλει τις… άγριες διαθέσεις της σουηδικής Koenigsegg και της εντυπωσιακής Regera RS που επισήμως πλέον, σύμφωνα με το σχετικό δ.Τ. που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο της εταιρείας, κατάφεραν να αποσπάσουν το στέμμα από την Bugatti Chiron στην όχι και τόσο συνηθισμένη για τους «κοινούς θνητούς» επίδοση 0-400-0 χλμ./ώρα.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, το… θηρίο των 1.360 ίππων του Christian van Koenigsegg κατάφερε να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 400 χλμ./ώρα και να επιβραδύνει στο… καπάκι έως ότου ακινητοποιηθεί πλήρως, σε χρόνο μόλις 36 δλ. και 44 εκατοστών, επίδοση βελτιωμένη κατά 5,5 δλ. σε σχέση με εκείνη που πριν λίγες μόλις βδομάδες πέτυχε η Bugatti Chiron.

Η επίδοση πραγματοποιήθηκε στη Δανία στο αεροδρόμιο Vandel Airfild με τον εργοστασιακό οδηγό της εταιρείας, Niklas Lilja, να βρίσκεται για την περίσταση πίσω από το πηδάλιο της Agera RS.

Για να φτάσει τα 400 χλμ./ώρα από την κατάσταση της ακινησίας, το hypercar της Koenigsegg χρειάστηκε 26.88 δλ. διανύοντας μια απόσταση μικρότερη των 2 χλμ. (1.958 μ., για την ακρίβεια). Η επιβράδυνσή του δε έως την κατάσταση της πλήρους ακινησίας, κράτησε 9.56 μόλις δλ. με την Regera RS να διανύει 483 μ. -και συνολικά 2.441 μ.

Όπως με περηφάνια ανακοινώνουν οι ιθύνοντες της Koenigsegg, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο Niklas Lilja «είδε» 403 πραγματικά χλμ./ώρα, ταχύτητα από την οποία και ξεκίνησε να επιβραδύνει (για το 0-403-0 χλμ./ώρα απαιτήθηκαν 37.28 δλ.).

Αξίζει με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο με το οποίο πραγματοποιήθηκε το ρεκόρ (σ.σ.: η μέτρηση έγινε με την αρωγή των καταγραφικών συστημάτων AiM EVO5 και AiM GPS08) θα παραδοθεί στο επόμενο διάστημα σε πελάτη(!) της Koenigsegg που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ. Εξ ου και τα χαρακτηριστικά προστατευτικά-ταινίες στις εξωτερικές του επιφάνειες!

Το πεδίο δε που πραγματοποιήθηκε το πολύ σημαντικό αυτό ρεκόρ είναι ένα «παροπλισμένο» από το 2003 στρατιωτικό αεροδρόμιο το οποίο φτιάχτηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Σήμερα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Koenigsegg στη σχετική της ενημέρωση, είναι το μεγαλύτερο σε έκταση ηλιακό πάρκο σε όλη τη Σκανδιναβία!

Μια σημαντική επίσης λεπτομέρεια είναι πως εξαιτίας της μέτριας πρόσφυσης του αεροδιαδρόμου των μόλις 2,8 χλμ., το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης της Regera RS επενέβη αρκετές φορές, με την τελευταία μάλιστα να καταγράφεται στα 183 χλμ./ώρα στην αλλαγή από 3η σε 4η σχέση.

Δείτε στη συνέχεια το (πολύ καλό και πλήρες) βίντεο της επίδοσης της Koenigsegg Agera RS. Όλα τα… λεφτά, μετά το δεύτερο λεπτό._Χ.Α.

 

Περισσότερες φωτογραφίες:
 • Koenigsegg Agera RS
 • Koenigsegg Agera RS
 • Koenigsegg Agera RS
 • Koenigsegg Agera RS
 • Koenigsegg Agera RS
 • Koenigsegg Agera RS
 • Koenigsegg Agera RS
 • Koenigsegg Agera RS
 • Koenigsegg Agera RS
 • Koenigsegg Agera RS
 • Koenigsegg Agera RS