top icon
Κόσμος

Το Koenigsegg Jesko Absolut επιτέλους έφτασε

Το hypercar της Koenigsegg Jesko Absolut σύμφωνα με την εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να φτάσει τα 531 χλμ./ώρα.

Το Koenigsegg Jesko εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο του 2019, ενώ ένα χρόνο αργότερα ακολούθησε το Jesko Absolut το οποίο εστίαζε στην ταχύτητα. Από εκείνη την ημερομηνία και μετά πολλές αλλαγές έφεραν τα πάνω κάτω σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο το πλάνο της Koenigsegg για το Jesko Absolut παρέμεινε ζωντανό.

Koenigsegg

Σε πείσμα των καιρών πριν από μερικές ημέρες η σουηδική εταιρία έκανε γνωστό πως έχει ετοιμάσει το πρώτο προ-παραγωγής μοντέλο Jesko Absolut. Το εν λόγω μοντέλο θα είναι βαμμένο στο Graphite Grey χρώμα έχοντας πορτοκαλί λεπτομέρειες. Ο κινητήρας θα είναι ο V8 5.0-λίτρων twin-turbo, απόδοσης 1.280 ίππων με 1.000 Nm ροπής όταν καταναλώνει βενζίνη και 1.600 ίππων με 1.500 Nm όταν αυτό καταναλώνει μεθανόλη Ε85. Το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων έρχεται να συμπληρώσει το πακέτο.

Koenigsegg

Ο δοκιμάστής της Koenigsegg Markus Lundh δήλωσε πως το Jesko Absolut είναι πολύ φλικό κατά την οδήγηση. Ωστόσο όλα συμβαίνουν πολύ πιο γρήγορα, δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στη μεταφορά της δύναμης, έχει πολύ καλή απόκριση και συμπεριφέρεται ακριβώς όπως θα θέλαμε. Ξοδέψαμε χιλιάδες ώρες σε υπολογισμούς CFD. Εξορθολογήσαμε αυτό το αυτοκίνητο όχι μόνο από αεροδυναμική και σχεδιαστική άποψη, αλλά και από άποψη σταθερότητας σε υψηλές ταχύτητες. Ως αποτέλεσμα, το Jesko Absolut έχει εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,278 Cd!

Σε συνδυασμό με τις αεροδυναμικές αλλαγές και τη μετάδοση των εννέα ταχυτήτων, το Jesko Absolut έχει θεωρητική τελική ταχύτητα περίπου 531 χλμ./ώρα. Ο ιδρυτής της εταιρείας Christian von Koenigsegg δήλωσε πως είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Koenigsegg.

Koenigsegg

Αν όντως το Koenigsegg Jesko Absolut καταφέρει να πετύχει την τελική ταχύτητα που υπόσχεται η σουηδική εταιρεία θα σημαίνει ταυτόχρονα πως θα έχουμε νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής. Η Bugatti Chiron η οποία αυτή τη στιγμή κρατά το ρεκόρ με τελική ταχύτητα 490,484 χλμ./ώρα, ενδέχεται να τα βρει σκούρα με το νέο μοντέλο της Koenigsegg._ Γ. Τ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Koenigsegg Jesko Absolut
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ