top icon
Επικαιρότητα

Κοινοπραξία BMW Group, VW Group, Daimler και Ford για την κατασκευή σταθμών φόρτισης στην Ευρώπη

Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές της Γερμανίας, μαζί με το ευρωπαϊκό παρακλάδι της Ford, ανακοίνωσαν τη σύσταση μια κοινοπραξίας για την από κοινού κατασκευή στη γηραιά ήπειρο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Των φρονίμων τα παιδία, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Έτσι, όλες οι εταιρείες των γκρουπ BMW και VW, σε συνεργασία με εκείνες της Daimler και την «ευρωπαϊκή» Ford, συνέστησαν την κοινοπραξία με την ονομασία Ionity με στόχο έχει την κατασκευή 400 σταθμών φόρτισης στην Ευρώπη με χρονικό ορίζοντα το 2020. Από αυτούς, οι 20 έχουν ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζονται σε τμήματα των οδικών δικτύων σε Γερμανία, Αυστρία και Νορβηγία, τη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο. Μέσα στο 2018 είναι προγραμματισμένο να προστεθούν 100 ακόμα σταθμοί, τους οποίους θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οχήματα άλλων κατασκευαστών υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούν το σύστημα Combined Charging System (CCS). Μη συμβατά με το CCS είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του γκρουπ PSA, της Mitsubishi, της Nissan καθώς και εκείνα της αμερικάνικη Tesla.

Όπως ανακοινώθηκε, η έδρα της κοινοπραξία Ionity βρίσκεται στο Μόναχο με τους Michael Hajesch και Marcus Groll να βρίσκονται στο τιμόνι της σε συνεργασία με μια ομάδα 50 επιπλέον στελεχών.

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική σελίδα www.ionity.eu._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ