top icon
Επικαιρότητα

Κονβόι με 1.326 Ford Mustang θέτει νέο παγκόσμιο ρεκόρ (+video)

Ιδιοκτήτες του εμβληματικού σπορ μοντέλου της Ford από όλη την Ευρώπη συνέβαλαν ώστε η εταιρεία να πετύχει στο Lommel Proving Ground στο Βέλγιο νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο κονβόι με οχήματα Mustang.

Εκπρόσωποι όλων των γενιών , από το 1964, όταν και λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το θρυλικό μοντέλο της εταιρείας, μέχρι και σήμερα, συγκεντρώθηκαν στις 7 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Lommel Proving Ground της Ford καταγράφοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη παρέλαση με οχήματα Mustang.

Το προηγούμενο ρεκόρ καταγράφηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 2017 όταν και συγκεντρώθηκαν στην πόλη Toluca του Μεξικού 940 ιδιοκτήτες Mustang μαζί με ισάριθμα αυτοκίνητα. Φέτος, 1.326 Mustang από όλη την Ευρώπη έδωσαν το «παρών» στις εγκαταστάσεις της πίστας δοκιμών της Ford στο Βέλγιο, αποτίοντας φόρο τιμής στο εμβληματικό της μοντέλο. Για την καταγραφή του νέου ρεκόρ, το κονβόι των αυτοκινήτων κινήθηκε απρόσκοπτα διατηρώντας μια απόσταση ανά όχημα όχι μεγαλύτερη των 20 μέτρων, ενώ στη συνεχεία οχήματα και οδηγοί συμμετείχαν σε μία ειδική «χορογραφία» για να γιορτάσουν την 55η επέτειο της θρυλικής Mustang.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο

Αυτή τη στιγμή στο Βέλγιο πωλούνται περισσότερες Mustang ανά κάτοικο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης – γι’ αυτό και το Lommel Proving Ground της Ford ήταν η ιδανική επιλογή για να υποστηρίξει την προσπάθεια της εταιρείας να καταρρίψει ένα ακόμα ρεκόρ.

Η Mustang ήταν το παγκόσμιο best-seller μοντέλο στην κατηγορία σπορ κουπέ αυτοκινήτων για τέταρτη συνεχή χρονιά το 2018. Η άνοδος συνεχίστηκε και το πρώτο εξάμηνο του 2019, καθώς την περίοδο αυτή καταγράφηκαν 5.500 πωλήσεις Mustang στην Ευρώπη, επίδοση αυξημένη κατά 3,7% σε σύγκριση με την ίδια περσινή περίοδο.

Ford Mustang

Λίγα λόγια για το Lommel Proving Ground

Στο Lommel Proving Ground η Ford αναπτύσσει και βελτιώνει τόσο τις τεχνολογίες, όσο και τις οδηγικές επιδόσεις των οχημάτων της στην Ευρώπη. Οι εγκαταστάσεις καλύπτουν μία επιφάνεια 3.22 km² περιλαμβάνοντας πίστες δοκιμών συνολικού μήκους 80 km, από τις οποίες κάποιες είναι σχεδιασμένες για να προσομοιώνουν δημόσιους δρόμους, ενώ άλλες έχουν διαφορετικής ποιότητας οδοστρώματα που δίνουν τη δυνατότητα στους μηχανικούς να αξιολογούν τα χαρακτηριστικά χειρισμού του οχήματος, το απόδοσή του στο φρενάρισμα, το κράτημά του στις στροφές και τα επίπεδα άνεσης που παρέχει.

Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ