top icon
Επικαιρότητα

Κοντά στο Βερολίνο το Gigafactory της… Mercedes

Η γερμανική εταιρεία έθεσε σήμερα το θεμέλιο λίθο του εργοστασίου της στο οποίο θα κατασκευάζονται οι μπαταρίες των μελλοντικών ηλεκτρικών της αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των ανθρώπων της Mercedes, η νέα αυτή μονάδα θα κοστίσει περί τα 500 εκ. ευρώ και όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση των Γερμανών, πρόκειται για την πρώτη του είδους στη γηραιά ήπειρο. Όπως μεταδίδει σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η εν λόγω μονάδα, η οποία θα εγκαινιαστεί σήμερα από την ίδια την Καγκελάριο της χώρας, Angela Merkel, θα έχει την έδρα της 130 χλμ. νότια της πρωτεύουσας της χώρας.

Αντίστοιχες μονάδες κατασκευής μπαταριών ιόντων λιθίου αναμένεται να κατασκευαστούν έως τα 2021 στη Σουηδία, στην Πολωνία και στην Ουγγαρία για λογαριασμό του Ομίλου VW αλλά και του Renault Group. Χάρη σε αυτές και στη μαζικότερη -ενγένει- παραγωγή τους, το κόστος των μπαταριών που θα εξασφαλίζουν την απαιτούμενη ενέργεια για την κίνηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθεί μέσα στην προσεχή περίοδο έως και 43%, σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις.

Με βάση πάντως το υπάρχον πλάνο των ανθρώπων της Στουτγάρδης, η Mercedes, σε συνεργασία βέβαια με τη θυγατρική Smart, αναμένεται να παρουσιάσουν έως και 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως και το 2022._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ