Επικαιρότητα Κόσμος

Κόντρα BMW-Mercedes με επίκεντρο τις κατηγορίες περί σύστασης καρτέλ

Η BMW φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένη με τη Mercedes θεωρώντας πως οι ιθύνοντές της ήταν αυτοί που «κάρφωσαν» στις αρμόδιες αρχές της ΕΕ την όλη υπόθεση με στόχο να κερδίσουν την πολυπόθητη ασυλία όταν και αν τελικά επιβληθούν πρόστιμα ή ασκηθούν οι προβλεπόμενες σε τέτοιες περιπτώσεις διώξεις. 

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung αλλά και του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, οι Βαυαροί της BMW φέρονται να διέκοψαν προσωρινά τις συνομιλίες τους με τους ιθύνοντες της Mercedes που αφορούν σε μελλοντικά σχέδια συνεργασίας των δύο εργοστασίων τα οποία εστιάζουν την προσοχή τους πρωτίστως στην από κοινού εγκατάσταση της απαραίτητης υποδομής φόρτισης για την καλύτερη «υποδοχή» των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους δρόμους της Ευρώπης.

Θυμίζουμε πως στο κοινό αυτό «ηλεκτρικό» εγχείρημα των BMW-Mercedes, το οποίο είχε ανακοινωθεί με πάσα επισημότητα στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου (περισσότερα για αυτό μπορείτε να διαβάσετε στην παλαιότερη ανάρτησή μας κάνοντας κλικ εδώ), συμμετέχουν τόσο το VW Group όσο και το ευρωπαϊκό παρακλάδι της Ford.

Σύμφωνα με μη κατονομαζόμενες πηγές της γερμανικής εφημερίδας, η κίνηση της Mercedes να αποκαλύψει την όλη υπόθεση στις αρμόδιες αρχές «έχει καταρρίψει την εμπιστοσύνη της προς τη Mercedes».

Σε σημερινές πάντως δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, το μεγάλο αφεντικό της Mercedes, Dieter Zetshe, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν έχω μιλήσει μαζί του εδώ και μια εβδομάδα [σ.σ. αναφέρετε στον ομόλογό του στην BMW, Harald Krueger] και δεν έχω καμία πληροφορία ότι σε άλλα επίπεδα υπήρξαν σημάδια που να αφορούν το ζήτημα αυτό».

Σύμφωνα με την Automotive News, οι BMW και Mercedes έχουν και άλλης μορφής συνεργασίες/συμπράξεις οι οποίες χρονολογούνται από το 2008, με τις δύο γερμανικές εταιρείες να κλείνουν από κοινού συμφωνίες για αγορά επιμέρους εξαρτημάτων -για λόγους μείωσης του κόστους, προφανώς- ύψους 2 δις ευρώ, όπως ελαστικά και καθαριστήρες._Χ.Α. 

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της δεκαετίας του '70;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου