Επικαιρότητα Κόσμος

Κορυφαία βαθμολογία για το Nissan Leaf από τον Green NCAP

To αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf είναι το μόνο όχημα στον τελευταίο γύρο δοκιμών, που απέσπασε πέντε αστέρια από το Green New Car Assessment Program, τη νέα πρωτοβουλία της Ευρώπης για την προώθηση και ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα.

Το δεύτερης γενιάς Nissan Leaf, είναι  το τρίτο EV που δοκιμάστηκε από τον Green NCAP, καταφέρνοντας να αποσπάσει την μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων. Ο Green NCAP δοκιμάζει τα οχήματα, εστιάζοντας αποκλειστικά στις εκπομπές ρύπων που παράγονται από τη στιγμή που βρίσκονται στο δρόμο και δεν λαμβάνει υπόψη την ενέργεια που προέρχεται από την παραγωγή ηλεκτρισμού, ή την παραγωγή καυσίμων.

«Σε αυτή τη βάση, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν την καθαρότερη, πιο αποτελεσματική κινητικότητα», αναφέρει τo Green NCAP, σε σχετική ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης: Green NCAP – Νέοι καιροί, νέα ήθη

Το Nissan Leaf, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, αποτελεί την εικόνα του Nissan Intelligent Mobility (NIM) και το όραμα της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Nissan Leaf συνεχίζει να διατηρεί την πρωτιά των πωλήσεων στα  EVs παγκοσμίως, με περισσότερα από 400.000 αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί από το 2010, όπου και ξεκίνησε η εμπορική διάθεση της πρώτης γενιάς του μοντέλου.

Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990€. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο https://www.nissan.gr/vehicles/new-vehicles/leaf.html

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου