top icon
Επικαιρότητα

Το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης μηνύει τη VW

Το ομοσπονδιακό κρατίδιο ζητεί αποζημίωση από τη VW καθώς οι τοπικές αρχές αγόρασαν πετρελαιοκίνητα οχήματα της εταιρείας τα οποία αντιμετωπίζουν σήμερα απαγορεύσεις κίνησης σε πόλεις, όπως η Στουτγάρδη, έχοντας έτσι χάσει σημαντικό τμήμα της αξίας τους.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα FAZ αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι οι κρατικές αρχές του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης κατέθεσαν αγωγή εναντίον της VW ενώπιον δικαστηρίου στη Στουτγάρδη στα τέλη του περασμένου έτους απαιτώντας αποζημίωση συνολικού ύψους «λίγων δεκάδων εκατομμυρίων».

Σύμφωνα με αυτή, τα χρήματα των φορολογουμένων είχαν δαπανηθεί για την αγορά και μίσθωση πετρελαιοκίνητων οχημάτων της VW για την αστυνομία, με την αξία όμως των εν λόγω αυτοκινλητων να έχει υποχωρήσει κατακόρυφα την τελευταία περίοδο μετά την περσινή δικαστική νίκη γερμανικών περιβαλλοντικών ομάδων. Κάτι που, ως γνωστόν, είχε ως αποτέλεσμα αρκετές πόλης της χώρας να απαγορεύσουν την κυκλοφορία σε συγκεκριμένα τμήματά τους των παλιάς τεχνολογίας ντίζελ αυτοκινήτων ώστε να μειωθούν οι εκπομπές των βλαβερών σωματιδίων σύμφωνα με τις νόρμες Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η VW, σε δηλώσεις της στο Reuters, αναφέρει ότι η δεν είχε λάβει γνώση της συγκεκριμένης αγωγής προσθέτοντας πως προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις υποστήριζαν τη στάση της ότι οι αγωγές αποζημίωσης δεν έχουν αξία, δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα VW είχαν έγκυρη πιστοποίηση κατά τη στιγμή της πώλησης._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ