top icon
Κόσμος

Lamborghini: 400 αντίτυπα για την αγωνιστική Huracan

Από το 2014 μέχρι και σήμερα η Lamborghini έχει κατασκευάσει 400 αντίτυπα των αγωνιστικών Huracan Super Trofeo και GT3.

Η Lamborghini γιόρτασε πριν λίγα 24ωρα την παραγωγή του 400ου αγωνιστικού αντιτύπου της Huracan στην έδρα της στη Sant’Agata της Ιταλίας, εκεί όπου όλα τα μοντέλα παραγωγής της μάρκας – καθαρόαιμα και μη – παράγονται αδιάλειπτα από το 1963.

Γιορτάζοντας τη σημαντική αυτή επέτειο, η Lamborghini διοργάνωσε μία ειδική εκδήλωση στην οποία το «παρών» έδωσαν οι Stephan Winkelmann, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Automobili Lamborghini, Maurizio Reggiani, Chief Technical Officer, Ranieri Niccoli, Chief Manufacturing Officer και Giorgio Sanna, Head of Motorsport. καθώς και πολλοί μηχανικοί της ιταλικής εταιρείας που κατασκευάζουν καθημερινά τις Huracan Super Trofeo Evo και GT3 Evo.

«Είμαστε περήφανοι για αυτό το ορόσημο, το οποίο είναι σημαντικό όχι μόνο για την Squadra Corse αλλά και για ολόκληρη την εταιρεία. Μέσα σε λίγα χρόνια, η Squadra Corse έχει καθιερωθεί στους πιο σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς με τις Huracan GT3 και Super Trofeo να αποτελούν το σημείο αναφοράς στην κατηγορία Gran Turismo», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Stephan Winkelmann.

Η πρώτη Huracan Super Trofeo παρουσιάστηκε το 2014 αντικαθιστώντας την Gallardo που συμμετείχε έως τότε στο ενιαίου τύπου πρωτάθλημα αγώνων της Lamborghini στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Το επόμενο έτος, η Huracan GT3 έκανε το ντεμπούτο της, σηματοδοτώντας την επίσημη είσοδο της Lamborghini στους αγώνες GT.

Τις επόμενες έξι σεζόν, η Huracan GT3, και η διάδοχός της GT3 Evo, έχουν κερδίσει 100 σχεδόν αγώνες – ανάμεσά τους και η γνωστή στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού διοργάνωση με τη διακριτική ονομασία Daytona 24 Hours. Άξιες αναφοράς είναι επίσης οι δύο νίκες της Huracan GT3 Evo στον αγώνα Sebring 12 Hours καθώς και το «triple crown» που κατέκτησε στο GT World Challenge Europe, το 2019.

Το 2020, η Huracan GT3 Evo εκπροσωπήθηκε από 24 διαφορετικές ομάδες σε 15 εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα καλύπτοντας συνολικά 20.000 χιλιόμετρα έχοντας πίσω από το πηδάλιό της 88 διαφορετικούς οδηγούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ